Lezárt főút, fakidőlés és egyéb káresemények

SzR-TT • 2014. május 15., csütörtök •
A május 14-én délután kezdődött erős széllökések miatt a megyében már több mint 50 esetben riasztották a tűzoltó egységeket, az esetek döntő többségében fakidőlés, veszélyes fa eltávolítása miatt - tájékoztatta honlapunkat dr. Magyar Csaba tűzoltó alezredes. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetőjétől azt is megtudtuk, hogy veszélyesen bedőlt egy harminc méteres fa a 8-as főút fölé Csákánydoroszlónál, a vasútállomás közelében, emiatt ezen a szakaszon lezárták az utat. A tájékoztatás szerint a veszélyes helyzet megszüntetésén teljes útlezárás mellett dolgoznak a körmendi hivatásos tűzoltók. Magyar Csaba tűzoltó alezredes, a megyei igazgatóság hivatalvezetője közölte: a műveletirányítási ügyeletére a viharos időjárással összefüggésben számos bejelentés érkezett. Több esetben fakidőlés, illetve veszélyes fa eltávolítás, kettő esetben pedig pincébe ömlött víz kiszivattyúzása miatt, valamint egy esetben szikrázó villanyvezetékhez riasztották a megye hivatásos és önkormányzati tűzoltó egységeit, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületeket.
Lezárt főút, fakidőlés és egyéb káresemények

Az eseményekkel összefüggésben személyi sérülés nem történt.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős széllökések miatt a körmendi és a szentgotthárdi járás kivételével Vas megye területén másodfokúra emelte (narancs) a riasztási fokozatot.  
A mai napon viharos szél és sokfelé nagy mennyiségű csapadék várható. A Dunántúlon egész nap szinte mindenütt lehet számítani 70-80 km/h feletti széllökésekre.
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fokozott óvatosságra kéri a közlekedésben résztvevőket! 

 

közösség

további frisss

lap tetejére