Vereség az Arénában: Falco KC - Szeged 77-86

Szita Róbert tudósítása - Fotó: Tóth Arnold • 2016. március 16., szerda •
Az alapszakasz utolsó hazai meccsének valódi tétje az volt, hogy a Falco a középházi középszakaszba mennyi pontot visz magával a Szeged elleni meccsről. Az első két negyedben nagyon elhúztak a szegediek, így hiába voltak jobbak az utolsó percekben Váradiák, az új összetételű hazai csapat kiváló ellenfélre talált, így a szombathelyi győzelmi sorozat sajnos ma este nem folytatódott.
Vereség az Arénában: Falco KC - Szeged 77-86

Falco KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák 77-86 (13-17, 17-26, 20-21, 27-22)
Aréna Savaria
V.: Kapitány G., Török R., Kulcsár T. (Németh Cs.)

 

4. negyed: Wright duplával indul az utolsó 10 perc, 52-64. Juhos, majd Hódi duplával 54-66. Aztán újra Hódi, és már ,,csak" 10 a szegedi fölény. Ciric foghatatlan, 58-71. Már csk 5 perc van hátra, és nem akar csökkenni a hátrány, sőt, már 61-73! Burgess és relphorde dupláival tíz ponton belülre érkezik a falco, 65-73. Aztán megint Ciric, ez nem igaz, 67-78. Relphorde, de már csak 1 perc van vissza, 71-78. Aztán egy hazai tripla, Burgess és már 74-78!!! Büntetőznek a szegediek, és 74-80, időkérés a sárga-feketéknél. Ez sajnos elment, megint rögzített helyzetből dobtak pontokat a vendégek, 75-82. A végén rengeteg játékmegszakítás tarkította a meccset, de ebből is a vendégek jöttek ki jobban, 77-86 oda. 

3. negyed: Miután sem Relphorde, sem Váűradi nem tlált be távolról, Ciric triplával indult a negyed, 30-46. Wright büntetőből szerzi az első hazai pontot, 31-46. nagyon fel kellene zárkózni. Szegedi tripla-parádé: Ciric és Tucker, hihetetlen. Jött is  a hazai időkérés. Relphorde és Burgess reévén zárkózik a Falco, 38-54, de még mindig nagy a differencia. Nagyon jó ma a Szedeák, de az is lehet, hogy a Falco nem elég jó ma?! Burgess tripla és már 1 ponttal jobbak vagyunk, de csak ebben a negyedben. Thomas tripla a negyed végén, de még mindig 14 pont a különbség a Szeged javára. 50-64. 

Szünet.

Meglepően jól teljesítenek a vendégek, Lazic nagyon feltüzelte őket, a szombathelyieknek eddig nem nagyon megy, de még 2 negyed rendelkezésre áll. 

A kezdőcsapatok:

Falco: Thomas - Váradi - Burgess - Relphorde - Wright. Csere: Hódi, Lekli, Bognár

Szeged: Tucker - Moravcik - Csirics - Juhos - Vette. Csere: Molnár, Révész, Vágvölgyi

2. negyed: Hódi triplával indult  a meccs második negyede, ezzel 16-17-re zárkózott a Falco, majd Relphorde révén már 19-17 a sárga-feketéknek, de jön Ciric és Vette is. nagyon megy a szegedi szekér, troplákkal érvényesülnek a vendégek, a negyed közepén időt kér Kálmán László.  

1. negyed: szoros küzdelem zajlott, Relphorde 6 pontnál jár, egyébként az ő zsákolásával indult a pontgyártás. A szegedieknél Ciric és Vette gyűjtött ugyanennyit. Nálunk Lekli és Hódi 3-3, Thomas és Burgess pedig 2-2 őponttal járult hozzá a terméshez. 

Tizennegyedik bajnoki győzelmére készül a Falco, de a szegedieknek is lesz ehhez biztos egy-két szava. 

18.15 - Jó estét és sárga-fekete kosarakban gazdag sportélményt kívánok minden kedves olvasónknak. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére