Veréb István: lesz szombathelyi birkózó az olimpián!

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. február 06., szombat •
Csak teljes összefogással lehet előbbre jutni a nemzetközi mezőnyben – ezt Veréb István, a zöld-fehér birkózók mestere nyilatkozta honlapunknak, amikor a szombaton megkezdődő Birkózó Magyar Nagydíj és az olimpiai részvétel esélyeiről kérdeztük.
Veréb István: lesz szombathelyi birkózó az olimpián!

Minden szakember szerint különösen fontos lesz a Rió felé vezető úton az idei Birkózó Magyar Nagydíj, amely immár hatodik alkalommal Polyák Imre Emlékverseny is egyben. Így vélekedik Veréb István, a HVSE birkózóinak mestere is, aki honlapunknak elmondta, hogy nagyon sűrű lesz az idei tavasz, hiszen a márciusi Európa-bajnokság után, áprilisban már megkezdődnek az olimpiai kvalifikációs versenyek is. 
Előbb Szerbiából ketten, majd a Törökországban és Mongóliában folytatódó sorozatról három-három birkózó jut ki az ötkarikás játékokra. Nagyon bízom benne, hogy a szombathelyi birkózók kitűnő formában szerepelnek a tavasz nagy versenyein, és a riói olimpián is szőnyegre léphet majd legalább egy szombathelyi szabadfogású birkózó. A mieink egyébként a párizsi Grand Prix-n vettek részt a múlt héten, ahol betegsége ellenére elég jó teljesítményt nyújtva az 5. helyen végzett Ligeti Dániel. A szombathelyi birkózók ott maradtak Párizsban, így ezen a hétvégén az egyhetes nemzetközi edzőtábor vendégeiként készülnek, az Aréna Savariában nem indulnak – tette hozzá Veréb István.    

A zöld-fehér szabadfogású birkózók mestere egyébként a Lőrincz-testvérektől, Kiss Balázstól és Módos Pétertől vár érmeket a Szombathelyen megrendezendő Birkózó Magyar Nagydíjon, ahol idén nemcsak érmeket osztanak, hanem Szent Márton szellemiségét felidézve ,,Fair Play” díjat is kap egy arra érdemes birkózó.  

Szombaton a 24 fős magyar válogatott tagjai közül a 66 (Lőrincz T., Jáger, Kozák, Losonczi), a 75 (Bácsi, SzabóL., Szabó M., Lévai), a 85 (Lőrincz V., Szilvássy, Papp) és a 130 kg-ban (Lám, Pap) induló birkózók lépnek szőnyegre. A mai program 9 órakor a selejtezőkkel kezdődik.

A frisss.hu folyamatosan tudósít a hétvégi Birkózó Magyar Nagydíjról. 

közösség

további frisss

lap tetejére