Vasi vasember: megviselte szervezetemet a hőség

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. július 09., vasárnap •
Hankó Dávid rögtön a célba érkezés után mikrofonunk elé állt, látszólag könnyen vette az 1400 méter úszást, a 40 km kerékpározást és a 10 km futást, de csak látszólag.
Vasi vasember: megviselte szervezetemet a hőség

ITT már megírtuk, hogy mennyiben változott az idei vasember a tavalyihoz képest, az alábbiakban az idei győztessel készült interjúnkat olvashatják el. 
Pontosan 11 órakor csobbantak a tóba a férfiak, aztán alig 2 órával a start után a tiszaújvárosi Hankó Dávid már célba is ért, az időjelző egészen pontosan 1 óra 51 perc 40 másodpercet mutatott. 

Annak ellenére, hogy rendkívül meleg volt, nagyon élveztem a versenyt. Az úszást követően Czigány András mögött értem partot, mert, amikor utolértük a mezőnyt, a 2. kör elején, akkor sikerült egy kicsit meglépnie. Aztán a kerékpáros szakasz utolsó részében szinte megállt a levegő, nagy volt a hőség, olvadt a szurkos aszfalt, próbáltam kikerülni, de ez lassította a tempómat. A futás közben pedig az volt a lényeg, hogy frissítő helytől frissítő helyig minél hidegebb folyadékot vegyek magamhoz. A 34 fok brutálisan megviselte a szervezetemet - fűzte hozzá a vasember. 

A bajnok 3 hét múlva a magyar iron man bajnokságon szerepel legközelebb, aztán az olimpiai távú magyar bajnokság következik számára.    
 

közösség

további frisss

lap tetejére