Vasi triatlonosok a nagyatádi IronMan versenyen

SzR - Fotó: facebook.com • 2017. július 29., szombat •
Ez a vasemberek egyik legjobban várt hétvégéje, az év leghosszabb napjával. Nagyatádon ezekben a percekben kezdődött az eXtremeMan.
Vasi triatlonosok a nagyatádi IronMan versenyen

2016 augusztusában indult el a Vas megyei Triatlon Klub, amelynek mára már több 100 tagja van a Facebookon. Ekkor jött létre a Vasi Triatlon SE is, melynek két tagja Zsódér Zsolt edző, 7-szeres nagyatádi IronMan, kétszeres magyar bajnok még a 90-es évekből és a már 6 IronMan-t teljesítő Stojcsics Balázs Kálmán elnök ellátogatott a Frisss FM 97.7 stúdiójába. 

Kezdjük azzal, miért is jött létre a Vasi Triatlon SE, sőt hát menjünk vissza egy kicsit a Vas megyei Triatlon Klubra, hiszen a Facebookon jött az ötlet, ha jól olvastam.
Igen, a legnépszerűbb közösségi portálon a Szombathelyi Futóklub nevű csoport meglehetősen népszerű, és azt vettük észre a tavalyi év során, amikor a triatlon szezon elkezdett beindulni, hogy többségben lettek már a triatlonos hozzászólások a csoportban, és arra gondoltunk, illetve láttuk, hogy van igény arra, hogy létrehozzunk egy saját csoportot, ahol a triatlonosok egymás között megoszthatják az élményeiket, edzőpartnereket kereshetnek és gyakorlatilag lenne egy közös fórum. Ennek kapcsán jött létre a Vas megyei Triatlon Klub, ami most már 150 környéki tagot számlál, tehát elég népes tábora van itt a triatlonosoknak. Nyilván vannak ebben olyan támogatók, családtagok, érdeklődők is, akik nem feltétlen triatlonoznak, inkább csak nézik ezt a sportot, de úgy látjuk, hogy jó döntés volt létrehozni ezt a csoportot és kicsit összehozni ezt a társaságot. 

Hogyan lett a Facebook csoportból Vasi Triatlon SE?
Ahhoz, mondjuk hogy megszervezzük, hogy közösen menjünk edzeni, vagy közösen látogassunk versenyeket ahhoz, elég egy Facebook csoport, de ahhoz hogy igazán maradandót alkothassunk, ahhoz szükséges valami erős jogi alap, és igazából az egyesület az a jogi alap, amire mi gondoltunk. Ami aztán később segíthet minket, olyan célok elérésében amelyek, még egyelőre csak álom szinten működnek. 

Beszéljünk ezekről a rövidebb, illetve hosszabb távú célokról is!
A 2017-es évnek egyetlen egy céllal indultunk neki, azzal, hogy egy olyan erős alapot, egy olyan erős kötödést hozzunk létre az egyesületnek, illetve az egyesületi tagok között, amire aztán a későbbiekben magabiztosan lehet építkezni. Tehát egyelőre vannak közös edzéseink, vannak előadások, tehát a célunk, hogy összehozzuk ezt a társaságot, aki eddig egyénekként léteztek a triatlon sportban, és egy igazi triatlonos családot alakítsunk ki, ami az örök fiatalok szerint már volt itt Vas megyében.

Lényegében egy igazi, közösségi élet, egy igazi közösségi aktivitás, amit Ti létre szeretnétek hozni, és ha jól olvastam ennek az eléréséért rengeteg eseménnyel várjátok a tagokat, érdeklődőket, amit már Te is megemlítettél.
Főleg az őszi, téli, tavaszi szezonban nincs kifejezetten sok verseny, akkor igyekeztünk csapat összehozó versenyeket szervezni, aztán különféle előadásokat, amelyek elméletben tudják fejleszteni a triatlonosok felkészülését, illetve nemcsak a triatlonosok, hanem általában az állóképességű sportágakat űzők tudását segíti. Most, a versenyszezonban, ami gyakorlatilag áprilisban elindult, július végén ér véget. Ha csak végignéztünk a Vasi Vasemberen, 25 indulónk volt, gyakorlatilag türkiz színű mezbe öltözött a Vasi Vasember sportolóinak többsége, ami egyszerűen félelmetes látvány volt, kívülről is, meg belülről is. 

Remek eredményeket értetek el a Vasi Vasemberen…
Igen, ha jól emlékszem 5 dobogós eredményünk volt és közöttük több korosztályos dobogós helyezés is született.

Ugye, a Vasi Vasember egy nagyon fontos verseny, de azért ilyenkor nyáron nagyon sok verseny vár még rátok. Ezekről mit tudhatunk, milyen versenyeken vesz majd részt a Vasi Triatlon SE a közeljövőben?
Nagyobb szabású verseny, nagyobb táv, ez a Nagyatádi eXtreMan verseny lesz, amit méltán neveztek el extrém triatlon versenynek, hiszen a megmérettetés 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból, és egy maratoni futásból, tehát 42.195 méterből áll. Nemcsak az indulók mennek le, hanem az egész csapat bíztatja majd a versenyzőinket. Egy egész sátorral települünk, úgyhogy szerintem ott is nagyon jó hangulatot csinálunk. Szombat délelőtt lesz a  rajt, és valamikor késő délután, este ér majd be a versenyzők többsége.

A nagyatádi az egyik legnagyobb és legszínvonalasabb verseny az évben…
Igen, ez így van. Utánanéztem, hogy 656 egyéni nevező lesz és 245 váltó, szóval összesen 1300-1400 ember indul ezen a viadalon. Nagyatádra rengetegen elmennek szurkolni is, szerintem a lakosságot megduplázzuk ilyenkor, és hát fergeteges hangulat lesz, aki egyszer odamegy, az biztos megfertőződik ezzel a közeggel. 
 

közösség

további frisss

lap tetejére