Vasi Fagylaltnap ON

Horváth Maja • 2015. június 11., csütörtök •
Idén harmadszor köszönhetjük a Vasi Fagylaltnapnak a 100 forintos gombócokat.
Vasi Fagylaltnap ON

Összefogtak a Vas megyei cukrászok a minőségi, kézműves fagylaltok népszerűsítése céljából. Mint Mészáros Gábor, cukrászmester, főszervező a frisss.hu-nak elmondta, minden évben egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez, idén összesen 15 cukrászda vesz részt az akcióban. Idei újdonság, hogy nem csak a megyeszékhelyen, hanem más városokban is találkozhatunk a 100 forintos, minőségi gombócokkal.

A kezdeményezés egyik célja ugyanis a minőségi, kézműves fagylaltok népszerűsítése. Ilyenekkel a következő helyeken találkozhatunk a mai nap folyamán:

Szombathely: Mészáros és Claudia Cukrászda, Príma, valamint Rózsa cukrászat

Bozsok: Bozsoki Kerekes Üzletház

Körmend: Bázel, Eszkimó, és Mini cukrászdák

Kőszeg: Várkör cukrászda

Ják: Bázel kávéház

Sárvár: Király kávéház

Répcelak: Király kávéház

Celldömölk: Rózsavölgyi cukrászda, Krajcsovics cukrászda

Ikervár: Virág cukrászda

 

Az akció másik célja a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképzőiskola cukrász szakképzésének támogatása eszközökkel, alapanyagokkal.

A részt vevő cukrászatok rendes napi nyitva tartás szerint dolgoznak, de amíg vendég lesz, addig biztosan nem zárnak majd be.

Mészáros Gábor elmondta, az időpontválasztás sem véletlen, hiszen most ér véget az iskolai tanév, a Vasi Fagylaltnapot ezért mindig június második hetében rendezik meg. Az idei sláger ízek a gyümölcsös és az egyébként nehezebben kikeverhető karamellás fagylaltok.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére