Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház: múltról, jelenről, jövőről

vkriszti • 2015. március 30., hétfő •
A Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház az elmúlt támogatási időszakban is rengeteg programot valósított meg, többségét együttműködő partnereinek segítségével.
Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház: múltról, jelenről, jövőről

Múlt

Az iroda tevékenységeinek egyik legfontosabb eleme az „Esély órák” megtartása, melynek célja, hogy lerombolják a társadalom által évek óta felépített falat a fogyatékkal élő vagy beteg emberek és ép társaik között. Ezeket szakemberek és érintettek bevonásával valósították meg és valósítanak meg a jövőben is.

Az elmúlt időszakban nagy népszerűségnek örvendett a Családi nap, amit Bögötén szerveztek meg.

Az Esélyteremtési Iroda fő profiljába beletartozik az önkéntesség is, így decemberben az Önkéntesség Világnapja apropóján az önkéntesség témakörében szakembereknek, illetve fiataloknak, diákoknak és szüleiknek konferenciát szerveztek.

A tavalyi év egyik legnagyobb szabású rendezvénye a Ki mit tud? tehetségkutató volt, melyen elsősorban roma származású fiatalok mutatták be tehetségüket, produkcióikat.

A Vas Megyei CSEÖH a gyermekek és az idősebbek számára is kínál programokat. Előbbinek rajzpályázatot hirdettek, amire közel 150 alkotás érkezett a megye több településéről, utóbbinak prevenciós foglalkozásokat szerveztek Vasváron, Körmenden, Sárváron és Jánosházán.

Jelen

Havonta több alkalommal tart ügyfélfogadást az Esélyteremtési Iroda közösségi terében az Egyenlő Bánásmód Hatóság megyei referense. Emellett a közösségi tér lehetőséget nyújt sportolásra a mozgásszervi fogyatékkal élők számára, jelenleg az Összetartás SE heti két alkalommal jár közösségi foglalkozásokat tartani.

Jövő

Az állandó programokat a jövőben is folytatják, továbbá – a bögötei sikeren felbuzdulva - több vidéki településre szerveznek családi napokat, délutánokat. Az iroda népszerűsítésére kitelepüléseket terveznek a megye nagyobb rendezvényeire. A nyarat kihasználva tervezik tábor szervezését is, illetve több alkalmas foglalkozásokat a család(tervezés) témakörében, Szombathelyen és vidéken egyaránt.  A következő támogatási időszakban még nagyobb hangsúlyt fektetek az Esély órákra. A jövőben megvalósuló programok sokszínűségét mutatja, hogy terveznek esélyegyenlőségi napot, gyermekrajz pályázatot, tehetségkutatót elsősorban roma származású fiatalok számára, önkéntességet népszerűsítő programokat Szombathelyen és vidéken, író – olvasó találkozót és családi játszóházat is.

közösség

további frisss

lap tetejére