Varga Dániel: telt lelátók, szép idő és 5 méteres párbaj, mi kell még?!

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté és AFP • 2017. július 21., péntek •
Az olimpiai- és világbajnok vízilabdázó szerint a magyar válogatott érmes lesz, az AVUS számára viszont nagyon meg kell küzdeni az OB I-ben maradásért.
Varga Dániel: telt lelátók, szép idő és 5 méteres párbaj, mi kell még?!

Szombathely lassan a vízilabda új fellegvára lesz, hiszen az Ifjúsági Vízilabda Karnevál után ezen a hétvégén újra OMV Kupa nemzetközi tornát élvezhetnek a sportág szerelmesei. Az elmúlt napokban Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok társaságában városunkban járt a válogatottságtól nemrégen visszavonuilt Varga Dániel is. Az olimpai- és világbajnok pólóssal a Tófürdőn beszélgettünk. 

Milyen tapasztalatokat szereztél Szombathelyen?  
Nagyon jókat és őszintén mondhatom, hogy kedvesek a benyomásaim, tetszik a környezet, és az, hogy nagyon sokan buzdítják a pólósokat. 

A múlt hétvégén Ifjúsági Vízilabda Karnevált láthattunk, a következő napokban pedig utánpótlás torna házigazdája Szombathely…
Láttam az U17-es bronzmecset, ahol nagyon ügyesen játszottak a srácok, szerintem irigylésre méltó, hogy már ebben a korban ilyen élményt szerezhetnek a fiúk, hiszen mi kell még több, mint telt lelátók előtt, szép időben játszani és még 5 méteres párbajt is átélni?! Amikor én voltam 16-17 esztendős, még nem voltak ilyen szituációk, és én már láttam az arcokon, hogy mennyire fontos ebben a korban is a siker, a győzelem. Nyerni mindig nagyobb boldogság, mint nem. 

És Szombathely már nemcsak vízilabda-tornákat rendezhet nyaranta, de az AVUS révén az OB I-ben már a Bajnokok Ligája győztes Szolnokot is fogadhatja…
Az OB I a világ legerősebb bajnoksága, ezúton is gratulálok a szombathelyi srácoknak, hogy felkerültek, viszont előre szólok, hogy az első osztályban nagyon sok jó csapat van és nem lesz könnyű a bennmaradást kiharcolni. Úgy látom, hogy a szisztematikus építkezés elkezdődött és a helyi fiatalok, valamint az érkező rutinos játékosok stabil alapot adhatnak.

Egy hete zajlik Budapesten a világbajnokság, mind a hölgyek, mind a férfiak kiválóan szerepelnek eddig, mire számíthat a mindig sikerre éhes magyar vízilabda-szurkoló?                                                                                                                            

A világbajnokságon ketté választanám a dolgokat. A csoportmérkőzésekre, majd a negyeddöntőktől induló időszakra, hiszen akkor egy új VB kezdődik. Az olasz-magyar csoportmeccs tétje nem volt kisebb, mint, hogy milyen erősségű ellenféllel játszunk a negyeddöntőben. Igazából ott, az egyenes kieséses szakaszban kezdődik majd a VB. Úgy gondolom, hogy a magyar válogatott nagyon odateszi magát a hazai környezetben, sikerrel vesszük majd az akadályokat és a legjobb 4 közé jutva, már bármi lehet. A közvélemény elvárására, a megkövetelt jó eredményeket egyébként mi vívtuk ki magunknak azzal, hogy hosszú évek alatt olimpiát, világbajnokságot és Európa-bajnokságot is nyertünk. Ez viszont önbizalmat is kell, hogy adjon. Szerintem biztosan érmesek leszünk.      

A magyar – francia férfi vízilabda-meccset ma este 20 óra 10 perckor rendezik a fővárosi Hajós Alfréd uszodában. 
 

közösség

további frisss

lap tetejére