Van élet a Barátok Köztön túl

Tóth Eszter • 2016. november 27., vasárnap •
Ezeket a magyar sorozatokat érdemes végignézned.
Van élet a Barátok Köztön túl

A „magyar sorozat” kifejezés az évek folyamán lassan összefonódott a Szomszédokkal és az 1998 óta folyamatosan futó Barátok közttel. Pedig az utóbbi években több figyelemre méltó és színvonalas széria is készült kis hazánkban, amik remek szórakozást nyújtanak az unalmas és hideg téli estékre. Ezekből csináltunk most egy kis válogatást.

Társas játék

A két évados romantikus széria az HBO Magyarország második saját gyártású, és az első folytatásos sorozata. Míg a 2011-es első évad még külföldi formátumon alapult, a második évad már nem feldolgozás volt. A történet fiatal, szerelmet kereső férfiakat és nőket állít a középpontba, akik nem tökéletesek ugyan, de nagyon szerethetőek. Három élethelyzetet látunk, Léna, a karrierista marketinges és Dávid, a biciklibolt tulajdonos zűrös románcát, Gabi, a kissé előnytelen arcú könyvelő netes társkereső kalandjait, valamint Judit és férje házassági problémáit. A főszerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Balsai Móni, Simon Kornél vagy Pokorny Lia.

Terápia

A két évados, hetvenöt epizódos drámát 2012-ben mutatták be a nagyközönségnek és már az első pár rész alatt elég nagy rajongótáborra tett szert. A Be Tipul című izraeli sikerszéria adaptációja, az eredeti forgatókönyvet az izraeli Hagai Levi írta, a magyar változatért Tasnádi István és csapata felelt. A részenként 25 perces sorozat középpontjában egy ötvenes, sármos pszichológus, András (Mácsai Pál) áll, akihez minden nap másik páciens érkezik. Miközben megismerjük a betegek ügyes-bajos dolgait és velük izgulunk a problémáik megoldásáért, betekinthetünk a terapeuta magánéletébe is.

Egynyári kaland

Ha egy kis nyarat szeretnél varázsolni a hideg télbe, az az ifjúsági témájú vígjáték sorozat remek választás lehet. A történet szerint több, frissen érettségizett fiatalokból álló csapat érkezik Balatonfüredre, hogy a nyarat munkával, pihenéssel és bulizással töltsék a magyar tenger partján. A forgatókönyvet Dyga Zsombor jegyzi és két évad ment le a sorozatból.

Válótársak

Az RTL Klub 2015-ös saját gyártású sorozatához az ötletet a holland RTL The Divorce című szériája adta. A 42 perces, tíz részből álló fikciós dráma három válófélben lévő férfi története, aki az átélt kalandok során ismerősökből legjobb barátok lesznek. Sáfár Bálint (Stohl András), a sármos ingatlanügynök félrelép a szomszédasszonnyal, ezért felesége, Zsófi kirakja a szűrét. A férfi beköltözik egy eladásra váró, üresen álló házba. Ekkor találkozik a jóképű Hatvani Jocival (Lengyel Tamás), a felújítással megbízott ezermesterrel, akinek a barátnője évek óta képtelen teherbe esni. Jakab Dávid (Scherer Péter) üzletember megtudja, hogy felesége, Tamara régóta undorodik tőle, és most válni akar. A sorozat második évada már megy.

Aranyélet

Az aranyélet csakugyan egy HBO Magyarország produkció, és ismét egy feldolgozás, a finn Könnyű élet remake-je. Az egyik legdrágább készítésű magyar sorozat rendezői székében szintén Dyga Zsombor ül, azonban most egy bűnügyi történetet kapott a kezei közé. A készítői gárda meg akarta tartani az eredeti történet fő vonásait, azonban fontosnak tartotta kihangsúlyozni a magyar sajátosságokat, hogy a nézők közelebb érezhessék magukat mind a történetet, mind a szereplőket. A részenként ötven perces széria középpontjában a Miklósi család áll, akik irigylésre méltó életet élnek. A családfő (Thuróczy Szabolcs) sikeres vállalkozó, felesége (Ónodi Eszter) egy hajléktalanokat segít alapítványnál önkéntes, lányuk (Döbrösi Laura) osztályelső, fiúk (Olasz Renátó) pedig a rapkarrierje beindításán ügyködik. Persze mindez csak a látszat, a háttérben piszkos ügyek húzódnak meg. A sorozat második évada most fut.

 

Ti láttátok őket? Mi a véleményetek? Esetleg kihagytam a kedvenc magyar sorozatotokat? Ne féljetek kommentelni!

közösség

további frisss

lap tetejére