Változó korban vagy? Ezekkel a gyakorlatokkal simán formába hozhatod magad!

Szerző: Boros Patrícia - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. augusztus 29., kedd •
Békés Gabriella, szombathelyi Aviva-módszer oktató mutatott néhány tuti gyakorlatot.
Változó korban vagy? Ezekkel a gyakorlatokkal simán formába hozhatod magad!

Aviva Gabriella Steiner, Izraelben élő magyar származású balerina, fizikoterapeuta egy olyan speciális tornát fejlesztett ki, ami a megfelelő gyakorlatok elvégzésével nemcsak a női havi ciklusra van kedvező hatással, de elősegíti a megtermékenyülést és megoldást nyújthat a változó korban lévő nők problémáira is. A szakembert éveken át foglakoztatta a kérdés, miként lehetséges az, hogy az embereknek megvan  a képessége arra, hogy a hólyag ürítését, vizeletét és a székletét tudják szabályozni, de a nő a méhének a működését nem.

Korábban írtunk már arról, hogyan állíthatjuk be és tehetjük fájdalommentessé a menstruációnkat, valamit milyen gyakorlatokat tanácsos elvégezni, ha babát szeretnénk. Most a változó korban lévő nők gondjaira, például a mindennapi életet megkeserítő hőhullámokra, és az inkontinencia megszüntetésére mutatott nekünk pár hatásos gyakorlatot Békés Gabriella, szombathelyi Aviva-módszer oktató. 

"Az Aviva módszer 18 gyakorlata segítséget nyújt a hormonális problémákra, ösztrogéndominancia, ciszták, miómák megszüntetésében és a hőhullámokra is hatásos, ám Aviva Gabriella kiegészítette ezt a gyakorlatsort az inkontinenciát orvosló gyakorlatokkal. A kettőt vegyítve a nők ebben az életkorban sem érzik az idő múlását, Aviva szavaival élve egy második tavaszt élnek meg. Ezért nagyon érdemes használni a módszert, rengeteg jó tapasztalatom van és hálásak a hölgy vendégek, akiket már nem gátolnak a változókori problémák" - mondta el. 

Íme, néhány mozdulat - a gyakorlatsorból -, amikkel segthetsz helyrebillenteni tested egyensúlyát:

Az egy lábbal végzett gyakorlatokat a másik oldaladon is végezd el, illetve hetente háromszor ismételd meg! Minden gyakorlatnál használni kell a hüvelyzáróizmokat!

Az alábbi gyakorlatok hatásosak hőhullámokra, inkontinencia ellen:

Az alábbi gyakorlatok hatásosak méhsüllyedésre és inkontinencia ellen:

Az alábbi gyakorlatok hatásosak hőhullámokra, inkontinencia ellen:

Az Aviva tanulásával kapcsolatban fontos megjegyeznünk, hogy a gyakorlatok rendszerességgel használva érik el hatásukat, elsajátításukhoz keress képzett oktatót, használd a módszerről megjelent könyvet.  
 

közösség

további frisss

lap tetejére