Változni fog a Szent Márton-kártya

frisss.hu • 2017. január 11., szerda •
21. századi jelleget kap a városkártya vagyis jön az okoskártya-korszak, sőt az applikáció is szóba került.
Változni fog a Szent Márton-kártya

Korábban is téma volt a Szent Márton-kártya a közgyűlésen, hiszen meghosszabbították annak szavatossági idejét. A kártyát 2014. július 1 - 2016. október 31. napja között 274.169 esetben használták a kártyatulajdonosok, ami havonta átlagosan 9.792 használatot jelent. A legnagyobb számban a Tófürdőn és az ott üzemeltetett Műjégpályán (79.650), valamint a Savaria moziban (67.192) vették igénybe a Szent Márton kártyát az ahhoz tartozó kedvezmény érvényesítésére. Most a legutóbbi határozat szerint 2018. június 30-ig lehet használni a kedvezményre jogosító kártyát.

A decemberi közgyűlés azonban kibővítette a kártya „jogkörét”. Okoskártya lesz a Szent Márton kártyából. A Szent Márton kártya rendszerének továbbfejlesztésénél az egyik legfontosabb szempont, hogy az eddigi rendkívül magas kártyahasználat tovább növekedjen, vagy legalább megmaradjon a továbbfejlesztett rendszer mellett is.

A decemberi közgyűlési döntés csupán egyenlőre csak arról szól, hogy a közgyűlés meghatározta, hogy milyen irányba fejlődik majd tovább a kártya. Az fontos, hogy mindenképpen ezt applikáción keresztül telefonokkal is összekötnék, hiszen a fiatalok nagy számban már applikációkat használnak – tudjuk meg Illés Károly alpolgármestertől. Manapság már szinte mindenkinek okostelefonja van, amin keresztül a kártya használata is bővülhetne, de ez nem azt jelenti, hogy aki igényli, az nem kapja meg a hagyományos városkártyát. A kártyán QR-kódot is elhelyeznének, amit szintén be tud olvasni egy okostelefon.

Illés Károly a frisssnek elmondta, hogy megmaradna a kedvezményjellege a kártyának, de nem kizárt, hogy fizetőkártyaként is funkcionálhatna, mondjuk ha bérletet vagy jegyet szeretne valaki vásárolni a szombathelyi eseményekre, rendezvényekre. A decemberi közgyűlés csak az irányt határozta meg, szakemberekkel tárgyalnak a fejlesztési lehetőségekről, hiszen felmérést kell végezni, mire van igény, a megvalósítás még várat magára. Fontos, hogy akik eddig nem vagy kevésbé használták a kártyát is kedvet kapjanak a használatra.

közösség

további frisss

lap tetejére