Figyelem! - Változás a mobilparkolásban

MTI • 2014. július 01., kedd •
A változás lényege, hogy a 810-es számot kell 763-ra cserélnie, mivel a zónaszámok változatlanok maradnak. Az autósok és intézmények jelenleg hét mobilparkolási szolgáltató közül választhatnak a keddtől működő új mobilparkolási rendszerben, ezek a három mobilcég, továbbá az Mpark, az Evopay és a Barion rendszert létrehozó Sense/Net Zrt., illetve az integrátor Nemzeti Mobilfizetési Zrt. - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MTI-vel.
Figyelem! - Változás a mobilparkolásban

A társaság azt tanácsolja az autósoknak, hogy a nemzetimobilfizetes.hu honlapon a viszonteladók menüpontot választva tájékozódjanak az egyes szolgáltatók konkrét ajánlatairól. Ezek a honlap alapján összehasonlíthatók, és így az a szolgáltatás vehető igénybe, amely a leginkább megfelelő az egyedi igényeket és körülményeket figyelembe véve.
Aki viszont nem kívánja - vagy nincs lehetősége - igénybe venni ezt a tájékozódási lehetőséget, az ad hoc is parkolhat, ugyanúgy mint korábban, csupán a 810-es számot kell 763-ra cserélnie, mivel a zónaszámok változatlanok maradnak. A parkoló automaták tájékoztatói pedig - mivel átmatricázzák azokat - szintén tartalmazzák a legfontosabb új tudnivalókat - tájékoztatott a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.
A szolgáltatók többsége külön szerződés alapján szolgáltat, míg a három mobil telefonos cég ügyfelei - bizonyos feltételek mellett - külön szerződés nélkül a telefonegyenlegük terhére fizethetik a mobilparkolás díját is. Mindhárom - a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone - szolgáltató közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy július elsejét követően is változatlan formában nyújtják a mobilparkolás fizetésének szolgáltatását az ügyfeleiknek. A mobil távközlési szolgáltatók közül a Magyar Telekom és a Telenor sms-ben is tájékoztatták ügyfeleiket a hívószám változásáról.
Hét új mobilparkolási szolgáltató közül kell választaniuk azon cégeknek is, amelyek flottaszerződéssel rendelkeznek, de jelenlegi szolgáltatójuk nem csatlakozott a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez.
Mivel az eddigi integrátor, az EME Zrt. nem csatlakozott a rendszerhez, így ügyfeleinek másik mobilparkolási szolgáltatót kell keresniük.
A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer honlapján elérhető információk a viszonteladók ajánlatairól eltérő részletezésűek, így összehasonlításuk nem egyszerű feladat. A www.nemzetimobilfizetes.hu honlapon található tájékoztatásból kitűnik: a szolgáltatók más-más megoldást kínálnak eltérő költségen intézményi flották részére, alapvetően a mobiltelefon számlában jelenik meg a parkolási díj, de lehet bankkártyás feltöltést, sőt utólagos fizetést is választani.
A július elsejei változás csak az önkormányzati közterületi mobilparkolást érinti, magánterületeken, bevásárlóközpontok parkolóiban, illetve egyéb létesítmények parkolóiban a mobilparkolási rend nem változik.
A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer július elsején 98,5 százalékos készültségű, mert a közterületi parkolók nem egészen 1,5 százalékát kitevő zárttéri parkolók integrálása még folyamatban van.

 

közösség

további frisss

lap tetejére