Válogassunk a konyhában! - nyerjen a frisss.hu-val!

vkriszti • 2014. augusztus 18., hétfő •
Játsszon velünk, tegyük helyre a hulladékokat! A helyes megfejtést beküldők között minden héten kisorsolunk egy Kalandváros Játszóparki belépőt.
Válogassunk a konyhában! - nyerjen a frisss.hu-val!

A Szomhull Szombathelyi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. a következő városrészeken vezetett be házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést:

Budai Nagy Antal utcától, szőllősi, gyöngyöshermáni, szentkirályi, bogáti városrészen, melyen a gyűjtési dátumok a következők: 2014. augusztus 27., szeptember 24., október 22., november 19., december 17.

Zanati úti városrészen, Zanaton, melyen a gyűjtési időpontok a következők: 2014. szeptember 02., október 07., november 04., december 02.

Tudta-e, hogy

a jughurtos doboz egyelőre nem gyűjthető szelektíven? Ugyanis a feldolgozó cég nem veszi át, az ilyen jellegű hulladékot tartalmazó szállítmányt szennyezettnek minősíti. Egyelőre Szombathelyen nincs mód a hulladék előválogatására, ezért az élelmiszerek tárolására szolgáló műanyagokat nem tudjuk szétválogatva gyűjteni.

 

E heti kérdésünk: Mit gondol, hova kell dobni a joghurtos poharat Szombathelyen?

a) kommunális hulladék közé

b) az utcai csikkgyűjtőbe

c) az üveggyűjtőbe

A megfejtést küldje az info@frisss.hu címre a neve és elérhetőségei feltüntetésével, vasárnap 24 óráig.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

 

Ne feledje! A műanyagok elkülönített gyűjtésére szolgáló konténerekbe és a házhoz menő gyűjtést szolgáló kék vagy sárga zsákokba soha ne dobjunk joghurtos poharat, margarinos dobozt, élelmiszerrel vagy vegyi anyaggal szennyezett műanyagot. Ezek hasznosítása jelenleg nem megoldott. A technológiai fejlesztésig, helyük kommunális hulladék között van.

közösség

további frisss

lap tetejére