Vádat emeltek a Copernicus iskolaszövetkezet vezetői ellen

• 2016. március 21., hétfő •
Szatmáry Kristóf szerint a háttérben Czeglédy Csaba, a szombathelyi MSZP frakcióvezetője áll.
Vádat emeltek a Copernicus iskolaszövetkezet vezetői ellen

"A 2016. március 21. napján kelt "Vádat emeltek a Copernicus iskolaszövetkezet vezetői ellen" címmel megjelent cikkünk tartalmi részében azt a valótlan tényt híreszteltük, hogy a Human Operator Zrt. diákmunkát adott a Copernicus Iskolaszövetkezetnek, továbbá azt, hogy a Human Operator Zrt. annak ellenére nem fizette ki az általa foglalkoztatott diákok bérét, hogy azt a McDonald's magyarországi cége elutalta."

Hétfő délelőtt Szatmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselője a Parlamentben kérdést intézett Kontrát Károly államtitkárhoz a Copernicus Iskolaszövetkezettel kapcsolatban. Szatmáry sajtóértesülésekre hivatkozva úgy tudja, hogy a Csongrád Megyei Ügyészség 2015. júniusában vádat emelt a kényszertörlés alatt álló Copernicus Iskolaszövetkezet vezetői ellen 550 millió forintos költségvetési károkozás miatt.

“Az ügy szálai nem meglepő módon Szombathelyre és Czeglédy Csabához vezetnek. Szombathelyi ugyanis az a Human Operator Zrt., amely a Copernicus iskolaszövetkezetnek is diákmunkát adott az elmúlt időszakban. Érdekes az, hogy a Copernicus Iskolaszövetkezet bodajki címére még fél tucat iskolaszövetkezet került bejegyzésre. A kérdés az, hogy a Human Operator Zrt. igazgatótanácsának elnöke és képviseletére jogosult személye, Czeglédy Csaba milyen szerepet játszik az ügyben” - tette fel a kérdést Szatmáry.

“Azért is fontos az ügy tisztázása, mert a legutolsó hírek szerint a legutolsó esetben már a diákokat sem fizette ki az a diákszövetkezet, amelynek a megbízója az a cég, melynek Czeglédy Csaba az ügyvezetője” - tette hozzá Szatmáry Kristóf.

Kontrát Károly válaszában leszögezte, hogy a kormány zéró toleranciát hirdetett a korrupció ellen. Az adójogi bűncselekmények vizsgálata a Nemzeti Adó és Vámhivatal hatásköre és Kontrát biztos benne, hogy minden, a jogszabályban biztosított lehetőséget fel is fognak használni a tényállás valamennyi elemének kiderítése céljából. Magyarország jogállam, a bűnösök el fogják nyerni méltó büntetésüket - fogalmazott az államtitkár. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére