Vadállatok lepték el Európa nagyvárosait

frisss.hu, national-geographic.pl • 2016. május 05., csütörtök •
Legalábbis egy litván fotóművész felvételein.
Vadállatok lepték el Európa nagyvárosait

Ceslovas Cesnakevicius litván képzőművész és fotós miután Párizsban, Amszterdamban, Londonban és Barcelonában járt úgy érezte, valahogy saját művészetével tisztelegnie kell a metropoliszok kulturális sokszínűsége előtt. Különösen, hogy vélménye szerint óriási a különbség a nyugat-európai nagyvárosok és a szülőföldje, az egykori Szovjetúnió tagállama között, ahol „államilag üldözték, sőt, akár be is börtönözték azokat, akik csak egy kicsit is kitűntek a szürke tömegből”.

A Feature Shoot-nak nyilatkozva kifejtette, a „szociális, kulturális és etnikai tolerancia” rendkívül meglepte. Tisztelgésképpen az aurópai nagyvárosok utcáin és állatkertjeiben készült felvételeiből csinált zseniális montázsokat, melyek célja a tapasztalt értékes sokszínűségre való figyelemfelhívás. 

A fotókon láthatunk zebrán, szabályosan átkelő zebrákat, az utcán békésen legelő zsiráfot, vagy épp a metróból előtipegő pingvineket. Cesnakevicius világában vadállatok és emberek élik hétköznapjaikat egymás mellett a legnagyobb békében.

 

közösség

további frisss

lap tetejére