Ütős kis esték lesznek

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. november 01., kedd •
A nehézsúlyú Horváth Győző éremmel térne haza a jövő héten kezdődő olaszországi világbajnokságról.
Ütős kis esték lesznek

Korábban már megírtuk, hogy az olaszországi amatőr világbajnokságra készül a küzdősportokban jeleskedő szombathelyi lány, Horváth Niki. Andriában több küzdősport képviselői számára rendeznek amatőr világbajnokságot, november 7-12. között több kategóriában. Mintegy 800-900 versenyző lép majd ketrecbe, szorítóba, vagy éppen tatamira, attól függően, milyen versenyszámban indul a sportoló. Minden nap délelőtt 10 órától este 18 óráig 4 tatamin, 2 ringben és 1 ketrecben folyamatosan zajlanak majd az MMA, a K-1, a thai-boksz, a slow-kick, vagy éppen a kick-boksz küzdelmek.


Niki edzője, Horváth Győző (48) a Masters kategóriában low-kick és light-kontackt versenyeken indul, de a szövetség elnökének unszolására lehet, hogy thai-boksz és low-kick kategóriában a fiatalok között is megméreti magát. 
    
A nehézsúlyúak között lépek a kötelek közé, akárcsak 10 éve, amikor világbajnoki 3. helyezett voltam. Most is minimum ezt várom magamtól, de az előkelőbb helyezés, a fényesebb érem is összejöhet. A siker érdekében, a felkészülés során már 18 kg-ot leadtam, így jelenleg 119 kg-ot nyomok és abban bízok, hogy még ennél is szálkásabb leszek – nyilatkozta honlapunknak Horváth Győző, akinek Szombathelyen sajnos nincs edzőpartnere, de még a bokszolók között sem talált vele egy súlycsoportban lévőt. 
Niki és Győző felkészülését, utaztatását, szállás- és nevezési költségeit főleg magánszemélyek támogatják, Szalai Sándor, a Haladás VSE ökölvívóinak mestere pedig szakmailag segíti.

Győző kiváló formát mutat már most, igazi őserő tombol benne. Amennyiben hatalmas ütései betalálnak a világbajnokságon, ott biztosan nem nő fű, az ellenfeleknek pedig jajj lesz - tette hozzá a HVSE szakosztályvezetője.

Horváth Győzőtől még megtudtuk, hogy tervei szerint 2017-ben a szombathelyi kick-bokszosok, thai-bokszosok, karatékák bevonásával – hagyományteremtő szándékkal – nagyszabású Hungarian Open versenyt szervez barátai bevonásával.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére