Ütős esték jönnek: Horváth Niki éremért utazik Olaszországba

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. november 06., vasárnap •
A szombathelyi lány az MMA szakágban esélyes leginkább a jó helyezésre.
Ütős esték jönnek: Horváth Niki éremért utazik Olaszországba

Már megírtuk, hogy a Haladás VSE ökölvívó szakosztályánál készült fel a küzdősportok olaszországi amatőr világbajnokságára Horváth Niki. A K-1-es küzdősportban a kisvilágbajnoki címmérkőzésig már eljutó sportember azonban nemcsak a zöld-fehéreknél, de az egyik szombathelyi fitnesz-klubban is tréningezett, itt értük el. 


Szerintem jól sikerült a felkészülésem, sokat erősítettem, bokszoltam, futópadoztam, ,,zsákoltam”. Most, hogy nem kellett fogyasztanom, sokkal erősebbnek érzem magam. A korábbi időszakra jellemző fogyasztás nemcsak engem, de a környezetemet is megviselte, most viszont fejben is ott vagyok. 60 kg az én igazi súlycsoportom, jelenleg 59,0-59,4 kg között mozog a súlyom. Az utolsó hét felkészülése a gyorsítással telt. Edzőmmel, Horváth Győzővel már nem erőltettük meg az izmokat, csupán gyorsítás, pörgetés, iskolázás és zsákolás zajlott – nyilatkozta honlapunknak Niki, aki 2 versenyszámban is dobogós helyezéssel szeretne hazatérni. 

A küzdősportok iránt érdeklődők tudják, hogy az MMA ketrecben zajlik és a földharc is próbára teszi az embert, szabályok pedig nincsenek - ez egyébként tetszik és jobban is fekszik Nikinek. A thaiboksz ezzel szemben ringben zajlik és nem engedélyezett a földharc, könyökölni és térdelni viszont itt is lehet.  

Horváth Niki és Horváth Győző vasárnap délután kel útra a dél-olaszországi Andriába. Mintegy 13 órát utaznak, majd hétfőn délután már mérlegelnek a magyar csapat szombathelyi tagjai. Magyarországot egyébként 4 sportoló, közöttük a két szombathelyi képviseli.

A versenyre hétfőn adják le a végleges nevezéseket is, így az út alatt van még idő végiggondolni és eldönteni, hogy az MMA mellett, milyen versenyszámban indul még Niki, de a thaiboksz és a low-kick a legesélyesebb műfaj. 

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére