Ütnek, rúgnak, erősítenek és bokszolnak

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2017. január 14., szombat •
A szombathelyi harcosok óriási erőbedobással készülnek a májusi Európa-bajnokságra.
Ütnek, rúgnak, erősítenek és bokszolnak

November közepén egy héten keresztül tudósítottunk arról, hogy a dél-olaszországi Andriában találkoztak a legkülönbözőbb küzdősportok legjobbjai. Hazánkat négy sportoló, közöttük két szombathelyi harcos, Horváth Niki és Horváth Győző képviselte. A szombathelyi különítményből Győző 2 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzéremmel, míg tanítványa, Niki 1 ezüst-, és 2 bronzéremmel gazdagodva tért haza.  

A világbajnokság utáni rövid pihenőt követően Győző felesége is csatlakozott a duóhoz, így már hárman készülnek az idei esztendő legnagyobb versenyére a görögországi Santoriniben megrendezendő Európa-bajnokságra.  

Folyamatosan edzünk, ezen belül pedig heti két-három alkalommal is nagyon megnyomjuk a tréningeket és tüdőre dolgozunk. Az első két hónapban a tüdőkapacitás és az erőnlét fokozása a cél. Ezután átváltunk több technikára és kevesebb kondira. Legfőbb célunk a májusi Európa-bajnokságra történő tisztességes felkészülés, ennek érdekében pedig a görögországi kontinensviadal előtt felhozó meccseket is szervezünk – tájékoztatta honlapunkat Horváth Győző, aki nemcsak a szombathelyi fiatalok felkészülését segíti, de a Dunaújvárosi Sportegyesület harcosait is igyekszik eredményessé tenni. 

A Haladás VSE ökölvívó-termét erősítésre, valamint az ütő- és a rugóerő fejlesztésére használó többszörös világbajnok ezúttal Európa-bajnoki címre vadászik, ennek érdekében pedig tüdőszaggató zsákolásokkal és egymás közötti, valamint a HVSE bokszolóival zajló küzdelmekkel készül.  

Győző ifjú felesége, Hajni tavaly végig együtt készült Horváth Nikivel, aztán ő is kedvet kapott a harchoz és mivel nagyon erős, idén nehézsúlyban (+66 kg) szerepel majd.
Korábban kosárlabdáztam, de kedvet kaptam a férjemtől és Nikitől, így megszületett a nagy elhatározás, én is versenyezni akarok. A férjem szerint menni fog. Niki számomra a húzóerő, ha ő nem lenne, nagyon nehéz volna. Bízom magamban, szeretnék éremmel hazatérni az EB-ről, mivel a térdeimet féltem, ezért olyan szakágban indulok, ahol nem lehet öv alatt rúgni. A kondimon még fejlesztünk, de már most is erőset rúgok és ütök - árulta el magáról Hajni, akinek a sport mellett a műköröm a hobbija és a munkája is.     

A világbajnoki ezüstérmes Horváth Nikit az őszi vb után csapás után csapás érte, hiszen szinte folyamatosan beteg volt eddig, egyszerűen nem tudott rendesen kilábalni a betegségéből.

Kezdődött a fülemmel, aztán jött a nagyon makacs tüdőgyulladás, de most már elkezdtem a könnyed edzéseket, aztán a jövő héten már belehúzunk, mert folyamatosan szeretnék feljönni. Szeretnék tavasszal egy felhozó meccset, aztán májusban az Európa-bajnokságon szeretném bebizonyítani, hogy nagyon jó vagyok - újságolta Niki. 

Azt is megtudtuk, hogy a 14 esztendős Horváth Marcellnek is esélye van az EB-részvételre, de tudását még egy kvalifikációs meccsen bizonyítania kell. Amikor meglátogattuk Győzőék edzését, ő pihenőnaposként igazoltan hiányzott. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére