Kereszteződésben: Útfelújítások városszerte

szróbert-HCs • 2014. október 03., péntek •
A Vasivíz ZRt. és a város együttműködésének eredményeként az elmúlt időszakban több útfelújítás is megvalósult - hangzott el a Badacsony-Fátra utca megújult kereszteződésében tartott sajtótájékoztatón. Puskás Tivadar polgármester mellett Kohuth Viktor, a Vasivíz ZRt. vezérigazgatója is reményét fejezte ki, hogy ezek a munkálatok az itt élők megelégedését szolgálják.
Kereszteződésben: Útfelújítások városszerte

Puskás Tivadar polgármester a Badacsony-Fátra utca kereszteződésében elmondta, hogy Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata és a Vasivíz Zrt. közös munkája eredményeképpen újabb utak újultak meg a városban. 
Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója pedig arról számolt be, hogy a Vasivíz ZRt. a Badacsony és a Fátra utcákban a csőtörések számának csökkentése érdekében 2011-ben  horganyzott acélra cserélte ki a  vízbekötéseket. (Fátra utca 4 darab: 436 ezer forint; Badacsony utca 20 darab + 2  tűzcsap: 2 millió 399 ezer forint).
A vezérigazgató hozátette, hogy 2013-ban a gerincvezeték rekonstrukció kivitelezése is megtörtént mindkét utcában. (Badacsony utca  – Fátra utca: 13 millió 221 ezer forint)
A helyszínen a frisss.hu megtudta, hogy mivel az építés során felbontották az utakat, a járdákat és zöldterület is, ezért Szombathely, MJV Polgármesteri Hivatala által kiadott kezelői hozzájárulásban foglaltak alapján – a csapadékvíz elvezetés megoldásának érdekében – elkészíttették az érintett terület burkolatának felújítási és csapadékvíz elvezetési tervét. A vezeték nyomvonalának konszolidálódása után 2014-ben történt meg kivitelezés. 
Az érintett utcák út- és járda burkolat helyreállításának költsége 48 millió forint plusz áfa volt. Ezzel egyidőben megtörtént a csapadékvíz elvezetés felújítása is. A csapadékvíz elvezetése Szombathely Önkormányzatának a finanszírozásával valósult meg 7, 9 millió forint + áfa értékben. 
Az előző években az önkormányzat és a VASIVÍZ ZRt. közös munkája eredményeképpen az alábbi utcákban valósultak meg útfelújítások: Körmendi út Tinódi Lantos Sebestyén u. és a Brenner krt. közötti szakasza, Munkácsy M. u., Lipp V. u., Herman Ottó u., Hajnóczy u., Brenner krt. Alsóhegyi u. és Nárai u. közötti szakasza, Jáki út Brenner krt. és a temető közötti szakasza, Hollán E. u. járdaszélesítés és a Márton Á utca. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére