Utazás kiállítás: íme a szombathelyi stand!

Szita Róbert - Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc • 2016. március 03., csütörtök •
Minden kilátogató érdeklődővel tudatosítani szeretnénk, hogy a Szent Márton nevével fémjelzett szolidaritás és segítség szellemisége Szombathelyen él tovább – ezt Puskás Tivadar polgármester csütörtökön mondta, amikor az Utazás kiállításon meglátogatta a szombathelyi standot.
Utazás kiállítás: íme a szombathelyi stand!

Idén 39. alkalommal nyitotta meg kapuit az Utazás kiállítás. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban megrendezett turisztikai seregszemlén már az első napon nagy volt az érdeklődés. 
A kiállítás évről évre több száz kiállítóval, kedvezményes utazási ajánlatokkal, nyereményjátékokkal és látványos programokkal várja a látogatókat. A 2016. évi kiállítás részét képezi a Karaván Szalon, a Teszt&Go és a Bringaexpo is. 

Rengeteg a kiállító
A 39. Utazás kiállításon a látogatók 28 ország 350 kiállítójának ajánlataiból válogathatnak a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A régió meghatározó eseményén idén 30 százalékkal több kiállító rendezkedett be idén a tavalyihoz képest. A kiállítás szakmai jellegét is erősíti, hogy két szakmai napot rendeznek az eddigi egy helyett. 
A kiállítás belföldi díszvendége Budapest, kulturális díszvendége Brazília, míg külföldi szakmai díszvendége Kína. Brazília megjelenése szervesen kapcsolódik a 2016. évi karneválhoz és az olimpiához.

A kormány támogatja az ágazatot
A kiállítás csütörtök késő délelőtti megnyitóján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt hangsúlyozta, hogy a magyar turizmus a világszinten is élen jár, teljesítménye nemzetközileg is kimagasló és minden fontos mutatója nőtt tavaly.
A turizmus dinamikus fejlődése egyre nagyobb mértékben járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez. A turizmus állami intézményrendszere átalakulhat, döntés még nincs, de szakmai vita már zajlik a témában. A kormány és a nemzetgazdasági tárca mindenben támogatja a turisztikai ágazatot – tette hozzá Varga Mihály. 

Középpontban Szombathely

A Savaria Turizmus Nonprofit Kft. és a Szent Márton programiroda vezetői és segítőik fogadják a város és a szombathelyi programok iránt érdeklődőket, akik egy ,,igazi” Savaria légiós katonával, számtalan szombathelyi kiadvánnyal, programfüzettel is találkozhatnak. A szervezők mindent elhoztak, ami megkönnyíti Szombathely megismerését. 

A szombathelyi standot, a soproni, és a nagykanizsai pavilon közvetlen tőszomszédságában, a 308-as/b standon találja a kilátogató, nem messze a kínai és brazil standoktól.  
Az Utazás kiállítást meglátogató Puskás Tivadar polgármester több érdeklődővel is elbeszélgetett és személyesen is többeket meghívott az idei legfontosabb városi eseményekre és persze a Szent Márton Év programjaira is.

Az alapmottónk, miszerint mindenkinek jusson eszébe Szombathely neve, ha Szent Márton nevét hallja és fordítva is, vagyis, ha Szombathelyről hall, ugorjon be a város szülötte, Szent Márton neve és élete – itt teljesül. Szent Márton születésének 1700-ik évfordulója arra is felhasználható, hogy tudatosítsuk mindenkivel: a szent nevével fémjelzett szolidaritás és segítség szellemisége Szombathelyen él tovább – nyilatkozta a frisss.hu-nak Puskás Tivadar, aki azt is hozzátette, hogy nagyon impozáns a szombathelyi stand és bízik benne, hogy Szombathely hírét sikerül messze vinni.  

Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje március 6-ig várja a nagyközönséget és a szakma képviselőit.

 

közösség

további frisss

lap tetejére