Utánpótlás élsportja, az élsport utánpótlása

SzR-szombathelyi7.hu • 2015. április 03., péntek •
Összesen négy jelentős elismerést hozott haza a szombathelyi küldöttség a Sportiskolák Országos Szövetsége által rendezett díjkiosztóról. A vasi megyeszékhely két első helyezését a tornász Dévai Boglárka és a kalapácsvető Halász Bence gyűjtötte be. A jövő felnőtt bajnokainak Koczka Tibor szombathelyi alpolgármester is a budapesti díjkiosztón gratulált.
Utánpótlás élsportja, az élsport utánpótlása

Koczka Tibor alpolgármester vezetésével utazott fel Szombathelyről Budapestre az a küldöttség, mely részt vett a Sportiskolák Országos Szövetségének hagyományos díjkiosztóján. A vasi megyeszékhely végül két közösségi-, valamint két egyéni elismerést gyűjtött be. A közoktatási típusú sportiskolák közül a Zrínyi-iskola a második helyen végzett.

“Második helyezettek lettünk ezen a rendkívül nívós és neves versenyen, amelyben Magyarország legjobb sportiskolái zártkörű pályázaton kerültek  kihirdetésre. Száztíz iskola adhatott be pályázatot. A második hely rendkívül előkelő” - mondta Kis Gábor, a Zrínyi-iskola igazgatója.

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft tavaly az 500 fő alatti egyesületi típusú sportiskolák között ezüstérmet szerzett. Idén ugyanezt a nagyon előkelő helyezést sikerült elérnie a 2010-ben és 2012-ben is aranyérmes vasi utánpótlás-nevelő bázisnak.

“Nekünk azt gondolom, hogy még a csapatsportágak azok, ahol picikét még előrébb kell lépnünk. Hogy ott pontszámban pontosan mennyit adnak? Talán egy picivel kevesebbet, mert az egyéni sportágak jobban dominálnak, de azon vagyunk, hogy azokat is minél inkább fejlesszük” - fogalmazott Foki Róbert, a Szombathelyi Sportiskola igazgatója.

közösség

további frisss

lap tetejére