Ünnepi szolgálatban

Szita Róbert - Fotó: Benkős Sándor • 2016. december 26., hétfő •
Hétfő délelőtt az ünnepi szolgálatot ellátó mentőket és tűzoltókat kereste fel a polgármester.
Ünnepi szolgálatban

Régi kedves hagyomány, hogy év végén, a város első embere meglátogatja a szolgálatban lévő bajtársakat. Puskás Tivadar polgármester először az Országos Mentőszolgálat szombathelyi mentőállomásához látogatott el. A korábbi kollégát, ma már polgármestert az ünnepi szolgálatban lévők fogadták, majd a rövid nosztalgiázást követően Házi László mentésvezető és kollégái beavatták a mentésirányításra vonatkozó legfrissebb szolgálati ismeretekbe is Puskás Tivadart.

A helyszínen a mentésvezető honlapunknak elmondta, hogy elvileg semmiben nem tér el az év utolsó napjának szolgálati rendje. Hozzátette azt is, hogy valamennyi szolgálatban lévő mentőegység azon lesz, hogy minden hívásnak eleget tegyen. A polgármester miután megtekintette a mentésirányítás munkáját, mindenkinek nyugodt szolgálatot és sikerekben gazdag boldog újesztendőt kívánt.   

Ezt követően a Vas megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szombathelyi kirendeltségére látogattak el a város vezetői.  


A város és környék lakóinak nevében megköszönöm, hogy karácsonykor is a biztonságunk érdekében tevékenykednek és dolgoznak. A szolgálatteljesítés a legnemesebb feladatok egyike és, ha ezt a biztonság érdekében teszik, akkor még inkább elismerésre méltó - ezekkel a szavakkal köszöntötte a bajtársakat Puskás Tivadar.

Kontics Sándor tűzoltó főhadnagytól, a szombathelyi tűzoltóság ügyeletes szolgálatparancsnokától úgy értesültünk, hogy jelenleg tizenhat vonulós tűzoltó, valamint kettő, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatnál tevékenykedő igazgatási kolléga látja el a város védelmét. 
Igazából nincs különbség az ünnepi szolgálat és a hétköznapi között, a szolgálat rendje ugyanaz, és ünnepnap is ugyanolyan feszes rendben látjuk el a szolgálatunkat. Jelenleg szerkarbantartás zajlik, a pihenőidőben pedig a karácsonyi maradék süteményt fogyasztjuk el – tette hozzá a főhadnagy. 

A látogatásra Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc frakcióvezető is elkísérte a polgármestert, aki kávéval ajándékozta meg az ünnepek alatt is szolgálatot ellátó egyenruhásokat. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére