Ultrabalatont futott Vas megye jegyzője

frisss.hu fotó: Facebook • 2017. május 22., hétfő •
Balázsy Péter csapatban a vasi kormányhivatal több dolgozójával együtt vágott neki a 220 kilométernek.
Ultrabalatont futott Vas megye jegyzője

Németh Lilla, Orbán-Németh Eszter, Pfneiszli Bella, Schwahofer Anna, Fehér Gábor, Takács Gábor, Prugberger Simon, Szabó Szabolcs, Vincze Attila, Vincze Bálint és jómagam alkottuk a csapatot, akik a kormányhivatal munkatársai, illetve a hozzájuk kötődő baráti kör. Már harmadszor vágtunk neki a Balaton megkerülésnek, két éve csak vezettem, akkor döntöttem el, hogy jobb lenne inkább futni, úgyhogy tavaly már beszálltam a futók közé is. Idén is három rövidebb szakaszt futottam, két öt és egy három kilométerest, bevallom, nem vagyok egy gyakorlott futó. 

Szombathelyen az egyetemi futóversenyen már részt vettem, de minden évben elhatározom, hogy komolyabban nekiállok futni. A két Ultrabalaton között sajnos nem sokat gyakoroltam – mesélte Balázsy Péter, aki hozzátette a saját határainak feszegetése végett is indult.

Nehezítette a dolgot, hogy egy kicsit betegeskedtem is a verseny előtt. A futások között vezettem is, közel egy napot folyamatosan, alvás nélkül. A helyzetet tovább nehezítette az időjárás, durva szélvihar és eső volt, a Balaton hullámait az útra mosta a víz, de nem vette el a kedvünket, megyünk jövőre is. Kiváló csapatépítő is egy ilyen rendezvény, bár amatőrök vagyunk, önmagunkhoz képest szeretnénk javulni.

Mindenkinek személyes céljai vannak, én például minden szakaszon egy-két perccel gyorsabb voltam, mint tavaly, amit sikernek értékelek, még ha viszonylag keveset is futottam - tette hozzá Péter. Idén még tervben van egy badacsonyi jótékonysági futás, de van olyan csapattársam, aki félmaratont szeretne futni, más éppen a Vasi Vasemberre készül, úgyhogy a célok megvannak. Jövőre szeretnék többet futni, ahhoz pedig edzenem kell, jó lenne 10 kilométerig eljutni és nem abbahagyni a futást - mondta a frisssnek a megyei jegyző.

közösség

további frisss

lap tetejére