Újra teljes lesz a repertoár a pedagógusképzés terén Szombathelyen

PCS Fotó: Bodorkós Máté • 2017. január 25., szerda •
Február elseje után az ELTE égisze alá kerül a Savaria Egyetemi Központ, bővülő portfólióval.
Újra teljes lesz a repertoár a pedagógusképzés terén Szombathelyen

Ahogy korábban többször beszámoltunk róla a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja 2017. február 1-től kezdve az Eötvös Loránd Tudományegyetem részévé válik. Az integrálódás pedig bizonyos változásokkal is jár, hiszen több képzéssel is bővül majd a SEK portfóliója.

Szerda délelőtt az egyetem rektori irodában a változásokról tartott sajtótájékoztatót, amelyen az ELTE és a szombathelyi felsőoktatási intézmény képviselője is jelen volt.

Dr. Németh István

 

Dr. Németh István, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetem rektorhelyettese elmondta, hogy az új rendszernek köszönhetően bővül a diákok választási lehetősége. Továbbá a cél a minőségi oktatás és nem a diplomás munkanélküliek számának növelése.

Örömteli, hogy teljes tanárképzési portfólióval fogunk rendelkezni, amely egy vidéki felsőoktatási intézmény esetében is hatalmas dolog - mondta a Frisss.hu érdeklődésére Dr. Németh István rektorhelyettes. A diákok számára mindenképpen előnyös, hogy olyan szakot is választhatnak, amelyre eddig nem volt lehetőségük.

Szombathelyen már matematika, fizika és kémiatanárokat is képzünk - mondta Dr. Cseszregi Tamás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatási igazgatója.

Dr. Zentai László

A bővülő repertoár részeként az informatikai képzés is bővülni fog. Ezután programtervező informatikus szakra is jelentkezhetnek az érettségi előtt álló fiatalok.

Versenyképes végzettséget és tudást szeretnénk adni hallgatóinknak - közölte Dr. Zentai László, az ELTE oktatási és tanulmányi ügyek rektorhelyettese. A műszaki menedzser és a gépészmérnök duális képzés jövőre is válaszható szak lesz a diákok számára. A munkaerő piacot figyelembe véve szélesítjük a portfóliót, hogy a diákok valóban értékes tudásra tegyenek szert, amelyet a térségben kamatoztatni tudnak majd.

Dr. Cseszregi Tamás

A sporttudományi képzési terület - amely országosan elismert - szintén bővülni fog. Jövőre szakedzőket is képeznek majd Szombathelyen, amelyről szintén írtunk korábban. A gazdálkodás - menedzsment, a kereskedelem - marketing szintén választható szak lesz a diákok számára, de turizmus és egészségfejlesztés irányban is gondolkodnak az intézmény vezetői. Szóval február elsejétől nagyon hasznos tudással vértezhetik fel magukat az ELTE hallgatói.

Aki pedig kacérkodna a továbbtanulás gondolatával, célszerű megvárnia január utolsó napját. Ekkor lesznek elérhetőek azok a pótképzések, amelyekre szintén jelentkezhetnek a diákok.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére