Újra lesz Vas Megyei Karrierhét Szombathelyen

frisss, szombathelypont.hu • 2019. szeptember 16., hétfő •
A diákokat Pályaorientációs show-n motiválják szakmatanulásra a szervezők, a Munkaerőpiaci Börzén a megye legnagyobb cégei kínálnak munkalehetőséget az álláskeresők számára az idei Vas Megyei Karrierhéten.
Újra lesz Vas Megyei Karrierhét Szombathelyen

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara negyedik alkalommal szervezi meg a nagyszabású programsorozatot, amely szeptember 17-19 között lesz az AGORA - Művelődési és Sportházban. A kiállítók ezúttal is többezer látogatóra számítanak.
Igazi műhelymunka zajlik majd három napon át a Sportházban. A Pályaorientációs show 40 szakmabemutatója nemcsak látványos lesz a pályaválasztók számára, a diákok és a szakmaváltásban gondolkodó fiatalok kipróbálhatják például a bútorkárpitozást, beállhatnak asztalosinasnak, lehet cukrászkodni, szimulátoron hegeszteni és a robotikával ismerkedni az intézmények és a kiállító cégek standjainál. Aki pedig kipróbál egy-egy foglalkozást, nem csak élménnyel gazdagodik, az elvégzett munkáért jutalom is jár, ha szerencsés, a nyereményjátékokon kisorsolják. A Pályaorientáció show interaktív bemutatói mellett számos motiváló, ismeretterjesztő előadást hallgathatnak meg a résztvevők. A jól ismert, több könyvet is jegyző Tari Annamária előadása iránt már most nagy az érdeklődés, a pszichoanalitikus komoly szakmai háttérrel, ám könnyed hangvételű stílusával a szülőknek segít irányt mutatni - emelte ki Kovács Vince, a VMKIK elnöke a pályaválasztási szülői értekezletet a programok közül. A Karrierhét keretében lesz Munkaerőpiaci Börze is, ahol a Vas megyei cégek állásajánlatokkal várják a munkát kereső látogatókat. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett börzén szakértők segítenek egy hatékony önéletrajz összeállításában és megtudhatják, hogyan emeljék ki előnyös adottságaikat egy-egy munkakör betöltéséhez az állásinterjúkon. A Karrierhét során szó lesz többek között a munkaadók, vállalkozások sikeres működését elősegítő pályázati lehetőségekről, a HR és a kommunikáció kiemelt szerepéről a versenyképesség jegyében, valamint munkaügyi jogszabályi változásokról is beszélnek meghívott szakértőink. A szakképzés és a gazdaság szereplői pedig zárt körben tartanak szakmai értekezleteket az aktuális szakképzési és munkaerőpiaci kérdésekről. Az ingyenes rendezvény programjairól a www.vasigazdasag.hu/allasborze oldalon olvashatnak részletesen.
A karrierhét fő támogatója:
•    IVY Technology
Kiemelt támogatóink:
•    ADA Hungária Kft.
•    Metro Kereskedelmi Kft.
•    Schaeffler Savaria Kft.
•    Wiedenmann Kft.

Részletek: http://www.vmkik.hu/hu/kezdolap/cikkek/iv-vas-megyei-karrierhet-110297
A rendezvény programjaira regisztrálni a  http://vasigazdasag.hu/allasborze/    oldalon lehet.

közösség

további frisss

lap tetejére