Újra kertmozi Szombathelyen!

frisss.hu • 2016. június 11., szombat •
Szabadtéren, széles vásznon filmeket nézni nem csak jó hangulatot okoz, nyaralási élményt idéz, ráadásul igazi közösségépítő program. Idén két helyszínen is nyílik lehetőség a kertmozizásra Szombathelyen: a Zsinagóga-udvarban – a különböző zenei programok mellett – összesen négy alkalommal vetítenek filmeket, míg a Fő téren három napos mozimaraton kezdődik július közepén.
Újra kertmozi Szombathelyen!

A vasi megyeszékhelyen élőknek amúgy sem ismeretlen a szabadtéri filmvetítés, korábban sem kellett például a Balatonhoz utazniuk, ha kertmoziban akartak szórakozni: a 70-es évek végén, a 80-as évek elején a Haladás pályán, a Stadion Kertmoziban ülhettek be egy-egy filmre, a 90-es években a Szabadidő Központban autósmoziban nézhettek egy-egy filmet, 2008-tól pedig pár éven keresztül a Tér-Film-Zene Fesztivál vonzotta a tömegeket a kivetítő elé nyaranta a Fő téren.

Időről időre felmerül az igény, hogy legyen szabadtéri filmvetítés, idén pedig hódolhatunk eme szenvedélyünknek. „Minden társaságban szóba kerülnek a filmek, ez emberek szeretik a mozit – mondja Holdosi Attila, a Zsinagóga Udvar programjainak egyik szervezője. Úgy igyekeztek filmet választani, hogy illeszkedjen a nyári programsorba, elsősorban zenei és szórakoztató vetítenek. Június 14-én az Egy nehéz nap éjszakáját láthatja a nagyközönség, de júliusban a Liza, a rókatündért, augusztusban pedig az Argo2-őt és a Kopaszkutya című filmek kerülnek a vászonra.  (Kezdés minden alkalommal 21 óra, a vetítés előtt rövid ajánlót mond Vágvölgyi András.)

De a jövő hónapban is érdemes résen lenni a Fő téren induló, a TDK-EPCOS támogatásával megvalósuló megakertmoziban, ott többek között koncertfilmeket (Queen, Rolling Stones), meséket és animációs filmeket (Magyar Népmesék, Bogyó és Babóca)és vígjátékokat láthatunk, de különlegesség is várható, mint például némafilm zongorakísérettel.

És hogy szerintünk miért érdemes kertmoziba menni?

  • Igazi nyaralós érzés a nyáresti sötétedésben, szabad ég alatt mozizni.
  • Filmezés közben lehet enni, inni – és nem csak popcornt és kólát!
  • A kertmozizók igazi közösséget alkotnak, jól esik odatartozni!
  • Mindenki felszabadultan nevet!
  • Nem kell utána elrohanni, együtt át lehet beszélni a látottakat.
  • A kertmozi igazi nyári élmény – nem szabad belőle kimaradni!

közösség

további frisss

lap tetejére