Újra hazai pályán: Kálmán László a Falco KC új edzője

szróbert • 2014. április 13., vasárnap •
Mint ismeretes, az április 10-én elveszített Pécs elleni meccs következményeként lemondott Andjelko Mandics, a Falco-Trend Optika KC Szombathely vezetőedzője. Az élet azonban nem állt meg a sárga-feketéknél, hiszen vasárnap délután már az új trénert mutatták be az Aréna Savariában. A Falco ikonjával, Kálmán László vezetőedzővel a frisss.hu videó-interjút készített!
Újra hazai pályán: Kálmán László a Falco KC új edzője

Gráczer György, a klub ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: "Rövid időn belül meg kellett oldani az edzőkérdést. Igyekeztünk házon belül maradni, s a feladatot a Falco ikonjára bíztunk, s örülünk, hogy ő bevállalta a feladatot. Célunk egyértelmű, osztályozó nélkül bent tartani az első osztályban a csapatot." 

Kálmán László, az új edző: "nagyon jó edző távozott a klubtól, személy szerint is sajnálom, de megértem a döntését. Három meccsre, illetve, ha kell az osztályozókra vállaltam a feladatot, s állok a kihívás elé. Elég erőt érzek magamban, hogy kimozdítsam a csapatot az apátiából. A bizalom él, mindenkinek partnere szeretnék lenni, s a szerdai Körmend elleni meccsre már igyekszem úgy felkészíteni, felrázni a csapatot, hogy győzelmet arassunk. Köszönettel tartozom a pápaiaknak, hogy nem gördítettek akadályt az új feladatom elé."

Lazáry Viktor alpolgármester, a többségi tulajdonos nevében elmondta: "a város továbbra is abban érdekelt, hogy profi környezetben profi módon dolgozzon a csapat. Az eddigiek nem töltenek el bennünket elégedettséggel, pedig a város az 1-8. helyhez biztosították az anyagi feltételeket, most viszont messze nem ott áll a csapat. Az elsődleges cél a bennmaradás. Ennek érdekében pedig a Körmend ellen mindenkinek meg kell halnia a pályán! Aki nem ezt nyújtja, annak hosszú távon biztosan nem lesz helye a klubnál. Azt kérem, hogy legyen telt ház, jöjjenek el minél többen a szurkolók." 

A frisss.hu kérdésére elhangzott, hogy amennyiben Kálmán László vezérletével a Falco eléri a kitűzött célt, akkor lehetséges a szerződéshosszabbítás is.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére