Újabb ovi csatlakozott az Ovi-Sport programhoz

PCS - fotó: Hornyák Emőke • 2017. április 19., szerda •
Ezúttal az Aréna utcai óvoda gyerkőcei vehették birtokba az új multifunkcionális pályát.
Újabb ovi csatlakozott az Ovi-Sport programhoz

Az április nem cáfolt rá arra a megállapításra, hogy az időjárás mennyire szeszélyes. Azonban az erős szél, a hószitálás és a csípős hideg ellenére sem tántorította el az Aréna utcai ovisokat attól, hogy egy izgalmas zsinórlabda mérkőzést játszanak egymással. Ehhez viszont birtokba kellett venniük az új, 6x12 méteres multifunkcionális sportpályát.

Az ünnepélyes átadás előtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte a gyerekeket, nevelőket és a szülőket. A város első embere beszédében örömét fejezte ki, hogy a vasi megyeszékhelyen tizenkét óvodában lesz lehetőség mozogni az apróságoknak. 

Pál Dávid, az Ovi-Sport Alapítvány munkatársa pedig elárulta, hogy nemcsak egy új műfüves pályát kapott az intézmény, hanem a program részeként eszközöket, illetve a pedagógusoknak továbbképzést is biztosítanak. A cél egyébként nem az élsportra való felkészítés, hanem a mozgás szeretete, illetve annak helyes  elsajátítása.

Ezt követően egy kedves kis műsorral lepte meg a közönséget a Lencsi csoport, akik először a Pünkösdi királylányt, majd pedig a királyt is megválasztották. A hideg idő ellenére rengeteg gyerek volt kíváncsi a pálya átadásának pillanataira és egy látványos zsinórlabda mérkőzést is megtekinthettünk. Az eredményt pedig fedje homály, hiszen a cél a mozgás volt, minden más pedig másodlagos volt ezen a délelőttön.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére