Újabb nemi erőszak ellenes sorozattal sokkol a fehérorosz fotós

Szerző:Boros Patrícia Fotó:cosmopolitan.hu • 2016. szeptember 17., szombat •
Yana Mazurveck nem hagyja annyiban a Brock Turner ügyét.
Újabb nemi erőszak ellenes sorozattal sokkol a fehérorosz fotós

Yana Mazurveck fehérorosz származású fotós neve nem csak a szakmában, de az átlag ember számára sem ismeretlen. A fiatal művész azzal a megrázó fotósorozatával lett igazán híres, amin olyan nők szerepletek, akik miután nemi erőszak áldozatai lettek, vállalták, hogy kamera elé állnak. A modellek kivétel nélkül egy táblát tartottak a kezükben, azzal az egy mondattal, amivel ismerőseik - gyakran - őket tették felelőssé a történtek miatt.

                                                        "Nem kellett volna egydül haza mennem"                                          

Fotó: Facebook

A megrázó sorozatnak azonban van pluszban még egy felkavaró momentuma is. Ugyanis a projekt tulajdoképpen reflektálás a stanfordi egyetemista, Brock Turner ügyére. Az élsportoló egy júniusi buli után erőszakolt meg egy öntudatlan lányt. A történteket hatalmas közfelháborodás kísérte, pláne amikor kiderült, hogy a srác megússza mindössze fél év börtönnel. De még ennél is nagyobb port kavart az, hogy a kölyök szeptember 2-án simán kisétálhatott a sittről.

Yana most sem hagyta annyiban a dolgot, újabb ütős, ugyanakkor megrendítő képekkel igyekszik felhívni a figyelmet a problémára. Szeretné, ha ez a téma sokkal nagyobb nyilvánosságot és figyelmet kapna, valamint azt is, hogy a Turner-féle arcok ne tudják eltusolni borzasztó tetteiket.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére