Újabb nagyvállalatok érkezhetnek Szombathelyre

Szponzorált tartalom • 2019. március 14., csütörtök •
A Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program konstrukciói több szombathelyi infrastrukturális fejlesztés megvalósulását támogatják.
Újabb nagyvállalatok érkezhetnek Szombathelyre

A Claudius Ipari és Innovációs Park a Szombathelyt elkerülő körgyűrű dél-keleti része mellett terül el 185 hektáron. Az Ipari Parkban 1997 óta több kimagasló, színvonalas szaktudással párosuló, nagy termelési értéket produkáló cég (pl. Epcos Elektronikai Alkatrész Kft., LUK Savaria Kft.) is található, melyek termelésének alapját valamely csúcstechnológia adja. Itt azonban a betelepülésre alkalmas, közművesített területek elfogytak, és hasonló, ipari tevékenység végzésére alkalmas feltételekkel rendelkező terület nem áll rendelkezésre. A cégek letelepedését Szombathely térségi központi fekvése és határközelsége mellett a területeken meglévő infrastruktúra inspirálta.

A város versenyképességének megőrzése és a fenntartható fejlődés egyik alapfeltétele, hogy a betelepülni szándékozó vállalkozások számára Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata megfelelő nagyságú és megfelelő infrastruktúrával ellátott területet tudjon biztosítani.

Ezzel a céllal most az önkormányzat és a SZOVA Nonprofit Zrt. konzorciumi együttműködésben valósítja meg a Sárdi-ér úti projektet, melynek keretében 12 darab 14,7 hektár területű közművesített telek teljes infrastruktúráját alakítják ki. A több mint 500 millió forint értékű beruházás eredményeként Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata korszerű, tudományos-technológiai infrastrukturális feltételeket nyújt az ipari parkba betelepülni kívánó vállalkozások működéséhez, valamint a vállalatközi együttműködésekhez.

A meghatározott területeken kiépítik az ivóvízellátást, a szennyvízelvezetést, a csapadékvíz elvezetést, közvilágítást, távközlési alépítményt, az iparterület áramellátását, út és burkolatépítésre, kerékpárút és járdaépítésre is sor kerül. A kivitelezés jelenleg 70%-os készültségi szintnél tart. A tervek szerint a munkálatokkal nyárig végeznek a szakemberek.

Az alapinfrastruktúra kiépítése által megnyílik a lehetőség újabb multinacionális vállalatok letelepedéséhez, ezáltal újabb munkahelyeket teremtve a vasi megyeszékhelyen.

közösség

további frisss

lap tetejére