Újabb iskolaszövetkezeti vezetőt tartóztattak le a Czeglédy-ügy kapcsán

frisss.hu, PestiSrácok, Origo, fotó: MTI • 2017. augusztus 24., csütörtök •
Ezzel már tizenhárom főre duzzadt azok száma, akiket üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsítanak.
Újabb iskolaszövetkezeti vezetőt tartóztattak le a Czeglédy-ügy kapcsán

Kedden újabb gyanúsítottat, egy iskolaszövetkezeti vezetőt  vettek őrizetbe a Czeglédy Csaba és társai ellen költségvetési csalás miatt indult eljárásban. A PestiSrácok.hu információit a CSongrád Megyei Főügyészség szóvívője is megerősítette. Az ügyészség szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, amelyről ma dönt a bíróság. 

Czeglédy Csaba MSZP-s politikus bűntársát bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják. Az iskolaszövetkezeti vezetővel már tizenhárom főre bővült az ügy terheltjeinek száma.

A Frisss.hu néhány napja beszámolt arról, hogy Czeglédy Csaba által vezetett Human Operator Zrt. jogellenesen akart piaci előnyt szerezni úgy, hogy az iskolaszövetkezeti diák tagok nevén foglalkoztatta azok szüleit. A teljes közteherrel számítandó munkaerő-közvetítési díjnál sokkal alacsonyabb áron kölcsönözte a felnőtteket a megbízók számára. 

közösség

további frisss

lap tetejére