Újabb információk derültek ki a STYL-ügyről

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. július 12., szerda •
Tárgyalási jegyzőkönyvvel.
Újabb információk derültek ki a STYL-ügyről

Korábban beszámoltunk róla, hogy mindenki megdöbbenésére a szombathelyi STYL ruhaipari vállalat 526 millió forint veszteséget termelt úgy, hogy több mint 1,47 milliárd forintos állami támogatást kapott pár éve.

Akkoriban nagy reményekkel indultunk neki ennek, hogy a felszámolótól kivásárolt gépekkel és az átvett munkavállalókkal – akiknek amúgy a megtartására is garanciát vállaltak az új tulajdonosok – egy sikeres időszak következik- emlékezett vissza Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője. Egészen májusig nem is sejtettem, mi van valójában a háttérben, akkor derült ki, mekkora a baj. 2016-ban a cég 526 millió forint veszteséget termelt, két és fél évvel a kormányzati segítség után. A cég tulajdonosai és a menedzsment az adófizetők pénzével bánt így, hiszen ez közpénz, vagyis ha átszámoljuk ez napi másfél millió forint veszteséget jelent- tette hozzá Hende Csaba.

Majd erre jött rá még egy lapáttal, hogy a cég volt ügyvezetője, 114 milliós szofvert venne vásárolt a saját cégétől. Szilágyi Sándor az érdekeltségébe tartozó cég, a Szilanusz Consulting Kft. adta el a vállalatnak azt a szoftvert, mely vezeti a nyilvántartási rendszert és a számlázást is. A feljegyzések szerint írásbeli szerződés a vásárlásról nem köttetett. A dokumentumok tanúsága alapján összesen 36 x 3.160.000 forintot, azaz 113 millió 800 ezer forintot fizetett volna a Szilágyi vezette STYL a Szilágyi tulajdonában lévő Szilanusz Consulting Kft-nak. A havi közel 3,2 millió forintot eddig törlesztette is a ruhaipari vállalat. Az ügy további érdekessége, hogy a Szilágyi által szállított rendszer még nem működőképes teljesen.

Most úgy tűnik tiszta vizet szerettek volna önteni a pohárba, mivel Bognár Katalin ügyvezetővel és Szilágyi Sándor, volt ügyvezetővel a megbeszélést folytatott Puskás Tivadar polgármester és Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője. A tárgyalásról jegyzőkönyv is készült, melyet bárki elolvashat Hende Csaba hivatalos Facebook-oldalán.


 

közösség

további frisss

lap tetejére