Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Czeglédy-ügyben

MTI fotó: szegedma.hu/Gémes Sándor • 2017. július 13., csütörtök •
Tíz ember már előzetes letartóztatásban van, kedden pedig a nyomozóhatóság újabb gyanúsítottat hallgatott ki és vett őrizetbe a bűnszervezetben.
Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Czeglédy-ügyben

Serfőző Katalin, a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője közölte, a gyanú szerint a Czeglédy Csaba által vezetett, munkaerő-közvetítést végző Humán Operátor Zrt. köré szerveződő céghálózat 2013 és 2016 között mintegy 3 milliárd forint kárt okozott az állami költségvetésnek. Tíz ember már előzetes letartóztatásban van, kedden pedig a nyomozóhatóság újabb gyanúsítottat hallgatott ki és vett őrizetbe a bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban.

A gyanú szerint az új gyanúsított a bűnszervezetbe tartozó egyes iskolaszövetkezetek cégalapításának, cégjogi módosításainak bejegyzése során járt el. A főügyészség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi MSZP frakcióvezetője, aki ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

közösség

további frisss

lap tetejére