Újabb fotókiállítás nyílt a 30Y-on

vkriszti-HCs • 2014. november 10., hétfő •
Szent Máron élete, Szent Márton hagyományok Szombathelyen - a szombathelyi fotósok szemével címes nyílt kiállítás a 30Y kultourbuszon. Nyolc fotóművész 19 alkotása tekinthető meg a mozgókiállításon.
Újabb fotókiállítás nyílt a 30Y-on

Dr. Psukás Tivadar, Szombathely polgármester nyitotta meg a kiállítást a Fő téren állomásozó 30Y Kultourbuszon. Persze a busz csak a megnyitó kedvéért parkolt oda, a kiállítást az utasok menet közben tekinthetik majd meg.

A fotográfia a pillanat művészete, Szent Márton szellemisége pedig majdnem 1700 éve Szombathely meghatározó szellemi vonulata. Ezt a kettőt össze kell kapcsolni. A fotóművészeknek köszönhetően azokat a pillanatokat is meg tudjuk örökíteni, amelyek Szent Márton emlékéhez kapcsolódnak. Ez már a hatodik kiállítás a 30Y-on, és természetes volt, hogy Szent Márton ünnepének idején egy ilyen kiállítás nyílik - mondta a polgármester megnyitó beszédében.

A kiállítás darabjai közt nem csak szombathelyen készült, Szent Márton emlékét idéző képeket találunk, hanem olyanokat is, amelyek az ország más-más pontjain találhatóak.

Benkő Sándor néhány évvel ezelőtt egy kisebb társasággal elindult Szlovákiában, Csehországban és természetesen Magyarországon is Szent Márton relikviákat keresni. Ő az út során készült képekből válogatott a kiállításra. Egyik képén egy harang látható, melynek oldalába önötték Szent Márton egyik leghíresebb mondájához kapcsolódó képét, mikor átadja a koldusnak fele köpenyét. 

A kiállító fotóművészek: Benkő Sándor, Cseh Gábor, Garai Antal, Budai István, Büki László, Czika László, Margitai Gábor, Nagy Zoltán.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére