Falco – Nyíregyháza 93-83 (fotógalériával!)

SzR-TT • 2014. április 22., kedd •
Elhalasztott NB I-es kosárlabda-mérkőzést pótoltak Szombathelyen. A tabella utolsó előtti helyén álló Falco a sereghajtó Nyíregyházát fogadta az Aréna Savariában. Az alsóházi középszakasz 1. fordulójából április 22-én este lejátszott nagyon küzdelmes mérkőzésen, ha egy kicsit szenvedve is, de összességében magabiztosan, 10 ponttal győzte le a sárga-fekete hazai csapat a szabolcsiakat.
Falco – Nyíregyháza 93-83 (fotógalériával!)

Ha ránézünk a tabellára, akkor azt látjuk, hogy az utolsó játszik az utolsó előttivel, úgyhogy ez most elvileg egy rangadó lesz. Bízom benne, hogy hazai pályán nyerünk. Azzal, hogy most már a saját kezünkben van a sorsunk, többször már nem hibázhatunk. Biztos, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen amióta Sitku Ernő irányítja a nyíregyháziakat, azóta nagyon stílusosan, jól játszanak. Láttam az Egerszeg elleni meccsüket, ügyesen alkalmazzák az egész pályás, letámadós védekezésüket, fel tudnak állni négy kisemberrel is, úgyhogy elég kellemetlen a stílusuk. Nem szabad félvállról venni őket, szerintem egyénileg gyengébbek, de csapatként erősebbek, mint legutóbbi ellenfelünk, a Körmend volt - mondta Kálmán László még a meccs előtt a falcokc.hu-nak. Hogy igaza lett-e, olvassák ki a meccs jegyzőkönyvéből.

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Marso-NYKK 93-83 (21-22, 27-21, 23-19, 22-21)
Aréna Savaria, 1000 néző
Vezette: Török R., Söjtöry T., Szalai Zs. (dr. Páli)
Falco-Trend Optika KC Szombathely: Simon L. 2, Timberlake 6, PERL 12/6, Zagorac 9/6, SZABÓ M. 15 Csere: VÁRADI 21/6, Will 11/9, Mitchell 8, Harazin 5, Simon K. -, Bognár 4

Marso-NYKK: Walker 6, DOYNE 21/12, POLYÁK 15/9, Kósa 4, POSCIC 17 Csere: Cseh 11/3, Molnár 9, Jakab -, Skorcov -

Az első negyedben nagyon szorosan alakult a pontarány, bár szinte végig a Sitku Ernő vezette nyíregyháziak vezettek, a végére feljött a Falco. Egy ponttal még vezettünk is, de aztán a szünetre a vendégek vonulhattak le pontelőnnyel.

A második negyed elején minden ott folytatódott, ahol abbamaradt, a vendégek lendületesen kezdtek, a szombathelyiek pedig loholtak az eredmény után. Aztán kicsit fordult a kocka, pár ponttal meglógott a Falco, 40-36 is volt az eredmény. A nagy szünetre 5 pontos fölénnyel, 48-43-mal vonultak az öltözőbe a csapatok. 

A harmadik negyed elején Doyne ,,szórta” meg magát, megint egy pontra zárkózott a Nyíregyháza. De nem sokáig örülhettek a vendégek, és a negyed végére mintha el is fáradtak voltak a vendégek. Az eredményjelző ekkor 69-58-at mutatott, úgy tűnt elhúzhat a Falco. Tizenegy ponttal is vezettünk tehát, aztán megint feljöttek 4-re. A negyed végén aztán Doyne kipontozódott, megint 9 pont volt az előny, 71-62 lett az állás.

Az utolsó negyedben folyamatosan magabiztosan, 8-10 ponttal vezettünk. Az állás 89-80 volt, amikor Kálmán László korábbi játékostársa, a vendégek mestere, Sitku Ernő időt kért. Egy perccel a vége előtt 8 ponttal vezetett a Falco. A végén 10 ponttal nyert a hazai csapat, Kálmán László fiai hozták a kötelezőt.

Nyert a Falco, szép volt fiúk, s most ez a legfontosabb. Így a szombathelyiek sorsa saját kezükben van, a Szeged ellen dől majd el, hogy szükség lesz-e osztályozóra vagy nem. Reméljük, nem!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére