Új parkolók épültek az Emlékmű alatt

frisss.hu • 2014. december 18., csütörtök •
74 db minőségi, mozgássérültek számára is használható parkolóhelyeket alakítottak ki az emlékmű lábánál. A területnek korábban is ilyen jellegű funkciója volt, azonban a körülmények nem voltak megfelelőek a megnövekedett gépjárműforgalom kiszolgálására. A fejlesztés az Új Városliget építése című projekt keretében valósult meg.
Új parkolók épültek az Emlékmű alatt

Sétány, pihenőtér, megújuló sziget - néhány fejlesztés, amely az Új Városliget építése című projekt eredményeként valósul meg a város zöld szívében. Az új funkciók és létesítmények a városlakók széles körének érdeklődésére tarthatnak számot, ezért is szükséges a parkolási lehetőségek szélesítése. A fejlesztés eredményeként 39db új parkoló épült meg, melyből 2db a mozgáskorlátozottak számára is használható. A kialakított terület elegendő a rendezvények esetén megnövő forgalom kiszolgálására is. Ezek a parkolók a terület szélén elhelyezkedve a Városliget belső gépjárműforgalmát csökkentik. A parkolás ingyenes az akcióterületen.

A téli sportok kedvelői is használhatják a területet, hiszen az emlékmű dombján a város szánkódombot alakított ki. A SZOVA fenntartásában működő terület a szánkózók körében évek óta nagyon népszerű. A pálya kialakításához tartósan, legalább öt napig, -7 fok alatti hőmérséklet szükséges. Amennyiben az időjárás megfelelő a 10-15cm-es hóréteg kialakítására 3-4 nap lehetséges.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív program keretében a NYDOP-3.1.1/B1-13-k-2013-0007 azonosítószámú „Új Városliget építése Szombathelyen” című projekt megvalósítása érdekében 732.705.733 forint támogatást nyert. A projekt eredményeként megtörténik a Csónakázó tó és környezetének rekreációs övezetté alakítása, mely számos szabadidős, rekreációs és kulturális szolgáltatást nyújt a látogatók számára.

közösség

további frisss

lap tetejére