Új oktatóközpontot hoz létre Szentgotthárdon az Opel

frisss.hu • 2015. február 27., péntek •
Új oktatóközpontot hoz létre az Opel amerikai anyavállalata, a General Motors Szentgotthárdon, amely célja, hogy gyakorlatias képzést nyújtson a jövő szakembereinek, valamint biztosítsa az immáron 1400 fős szentgotthárdi Opel motorgyár utánpótlását. Az amerikai cégcsoport emellett Budapesten is nyit egy irodát. A beruházást Joachim Koschnicke, a General Motors európai alelnöke, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be. Az eseményen részt vett Colleen Bell amerikai nagykövet is.
Új oktatóközpontot hoz létre Szentgotthárdon az Opel

A tervek szerint idén ősszel nyitja meg kapuit a létesítmény az első 100 diák számára, akik közül harmincan a szombathelyi duális gépészmérnök-képzés keretein belül tanulnak majd Szentgotthárdon. Később összesesen 200 hallgató éves képzését tervezik. Az oktatóközpontban elsősorban automatikai technikus, gépi forgácsoló és villanyszerelő szakmák képzését tervezik.

A félmilliárdos beruházás kétharmadát eszközbeszerzésre, míg az egyharmadát az épület kialakítására fordítják. A helyiségeket a legmodernebb gépekkel és eszközökkel szerelik fel, hogy a legjobb feltételeket biztosítsák a gyakorlati oktatáshoz, és a tanulókkal megismertessék az Opel Szentgotthárd gyárában is alkalmazott világszínvonalú technológiákat.

A beruházás egyik kiemelt célja, hogy segítse a fiatalok elhelyezkedését, és a munkaerőpiac szempontjából értékes, gyakorlatias tudással lássa el őket. Mindez kapcsolódik az Opel európai kezdeményezéshez, amely a „Felelősséggel a fiatalok foglalkoztatásáért” nevet viseli. Emellett a szentgotthárdi motorgyárunk utánpótlását is szeretnénk biztosítani. Jelenleg elértük az 1400 munkavállalót, és az idei évben további 500 fős bővítést tervezünk - mondta Joachim Koschnicke, a General Motors európai alelnöke.

A General Motors beruházása a magyar autóipar sikerének egyik fontos záloga– tette hozzá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete úgy fogalmazott: Kicsit több mint egy hónapja érkeztem Magyarországra, amely idő alatt számos olyan amerikai céget látogattam meg, akik jelentős befektetésekkel bírnak az országban. Mindegyikük egyetértett abban, hogy a pozitív befektetési légkörnek és a kiváló magyar munkaerőnek köszönhetően folyamatosan lehetőségük van a növekedésre, valamint jelenlétük bővítésére.

Az oktatóközpont mellett a General Motors Budapesten is nyit egy új szolgáltató központot, amely pénzügyi és könyvelői feladatokat lát el. Kezdetben 40 fős irodát terveznek kialakítani, de a tervek szerint ezt a létszámot rövidesen megduplázzák.

közösség

további frisss

lap tetejére