Új kormányablak nyílt Szombathelyen

vkriszti-HCs • 2015. január 30., péntek •
A Hollán Ernő utcai kormányablak után most a vasútállomáson is megnyílt Szombathely második kormányablaka. A tervek szerint 2015-ben harmadik is lesz.
Új kormányablak nyílt Szombathelyen

Január 30-án újabb négy kormányablakot nyitottak meg Vas megyében. Egyet Kőszegen, egyet Sárváron, egyet Csepregen, és immár a második kormányablak nyílt meg Szombathelyen a vasútállomás épületében. 

A mai nap folyamán 26 új kormányablakot adtunk át, ebből négyet Vas megyében - kezdte beszédét Harangozó Bertalan kormánymegbízott.Elmondta, a Vas megyei kormányablakok kialakításának folyamata ma jelentős állomásához ékezett, ugyanis a tervezett fejlesztések végére 12 kormányablak lesz majd a régióban. Ennek pontosan a fele, a hatodik a vasúton működő kormányablak.

2011-ben kezdődtek meg a kormányablakok építései, a magyar közigazgatás szimbólumaként. Mára közel száz kormányablak működik az országban, és a tervek szerint ez év végére ez a szám 280-ra emelkedik.

A kormányablakok kialakításának célja, hogy az állampolgárok a lakóhelyükhöz legközelebb intézhessék az ügyeiket az egyablakos renszerben. A kormányablakok nem mások, mint integrált kormányszolgálatok. A létesítményekben jelenleg 265 féle ügyet intézhetnek az ügyfelek.

                        

 

Az emberek egyre inkább kezdik megismerni a kormányablakokat, 2011. január 1. és 2014. december 31. között 2,5 millió ügyfél 3 millió ügyet intézett - emelte ki a kormánymegbízott.

A vasúti kormányablak a GySEV-vel együttműködve jött létre. Ungvári Csaba, a GySEV vezérigazgató-helyettese elmondta, ez egy mérföldkő a vasúttársaság életében is. Szombathely mellett Sopronban is nyitottak kormányablakot a vasútállomáson. Párhuzamot vont a két szolgáltatás közt: a vasútnál az utasközpontúság épp annyira fontos, mint a kormányablakoknál az ügyfélközpontúság.

Így még komplexebb szolgáltatást nyújthatunk majd az utasainknak. Társaságunk azt vallja, hogy nem csak az utazás élménye a fontos, hanem az a közeg is, ahol ezekre az utazásokra felkészülnek, várakoznak az emberek - mondta Ungvári Csaba. A vidéki ügyfelek szinte a vonatról leszállva már intézhetik is az ügyeiket, nem kell nekik a belvárosba menniük.

Puskás Tivadar polgármester örömét fejezte ki Szombathely szolgáltatásainak gyarapodásával szemben. Ahogy ő fogalmazott: Mindig örül a szívem, ha Szombathely gazdagodik. A szombathelyi polgárok megérdemlik a fejlődést.

A kormányablakok célja, hogy a közigazgatás intézményét közelebb hozzák az állampolgárokhoz. A vasútállomás épülete nagyon jó választás volt a kormányablak kialakítására, naponta 30-40 ezer ember fordul meg a városnak ezen a részén.

Harangozó Bertalan elmondta, hogy a tervezettek szerint a Bejczy utcai okmányiroda alakul majd át idén kormányablakká, ezzel háromra emelve a szombathelyi kormányablakok számát.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére