Új hűtőt, esetleg kazánt szeretne? Pályázzon!

vkriszti-palyazatok.co • 2014. szeptember 18., csütörtök •
Hétfőtől lehet pályázni a kormány által elindított energiakorszerűsítési programra, melynek a kedvezményezettje a magyar lakosság. A támogatási keret 2,7 milliárd forint. Lehet pályázni külső nyílászárócserére, hűtőszekrénycserére, de akár kazáncserére is. Online is lehet jelentkezni!
Új hűtőt, esetleg kazánt szeretne? Pályázzon!

Szeptember utolsó két hetében teszi közzé a kormány az új lakossági energiahatékonysági pályázatokat. A pályázatok keretében lehetőség lesz az elavult kazánok, tüzelőberendezések új, nagyobb energiahatékonyságú fűtőberendezésekre történő cseréje, a régi típusú háztartási nagygépek (hűtő- és fagyasztókészülékek) cseréje, a külső, homlokzati nyílászárócsere-program keretében pedig a kedvezményezettek csökkentett vételáron szerezhetik be az új, az energiahatékonyságot nagyban növelő nyílászárókat. 

A pályázatok célközönségei mindhárom esetben a lakossági fogyasztók. A fűtőberendezések és a homlokzati nyílászárók korszerűsítését célzó támogatásokra a magyarországi lakhellyel rendelkező magánszemélyek, míg a háztartásigép-korszerűsítési támogatásokra a nyugdíjas és nagycsaládos lakosok nyújthatnak be pályázatot.

A lakossági támogatásokra összesen 2,72 milliárd forint áll rendelkezésre. Ebből 1 milliárd forint jut a kazáncsere-pályázatok, 627,1 millió forint a háztartásigép-csere program és 1,1 milliárd forint a homlokzati nyílászárócsere-pályázatok finanszírozására.

Az egyes pályázók egy maximum összegre pályázhatnak, amely a fűtéskorszerűsítés esetében 650 ezer forint, nyílászáró csere esetén 500 ezer forint, háztartási nagygép cseréje esetén 35 ezer forint.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatja be az a természetes személy, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló ingatlan – tulajdoni lapon szereplő – tulajdonosa és ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon.

közösség

további frisss

lap tetejére