Új, hasznos videós funkciót kapcsoltak be a Facebookon

Friss/HVG - fotó: Hvg, pixabay • 2017. május 31., szerda •
Néhány napja még csak tesztelték, mára viszont mindenki gyönyörködhet a lebegő videók látványában.
Új, hasznos videós funkciót kapcsoltak be a Facebookon

Jó pár zsákutcával már szembesültünk a Facebook életét tekintve. Elég csak az automatikusan elinduló reklámokra, videókra gondolni. Ezzel pedig alaposan felborzolták a kedélyeket a fejlesztők, mert nagyon gyorsan lefogyott a mobilkészülékek adatforgalma. Szerencsére a beállításokban ezt a funkciót ki lehetett később kapcsolni.

Úgy tűnik, hogy Mark Zuckerberg nem volt elégedett az eddigi videós tartalmakkal és azok megjelenésével sem, hiszen negyedévente kér és kap tervezetet az újításokkal kapcsolatban. Egy ilyen mérföldkő lehet a lebegő videó funkció. Hogy ez pontosan mit jelent?

A legújabb fejlesztésnek köszönhetően mára a videó megtekintésében a hírfolyam továbbgörgetése sem akadályozhat meg. Tehát a posztot nyugodtan elhajthatjuk, de a videólejátszás nem áll meg, csak lebegő funkcióra vált. Ez azt jeleni, hogy a képernyő bal felső sarkába kerül a videó, emellett pedig nyugodtan nézhetjük a hírfolyamot is.

A sikeres tesztidőszak után minden felhasználó szembesülhet az újítással, amely nem különbözik a korábbi lejátszótól. Ugyanúgy lehetőség lesz előre-hátra tekerni, illetve megállíthatjuk, némíthatjuk vagy teljes képernyőre is kitehetjük.

via

közösség

további frisss

lap tetejére