Új autót kaptak a savariások, lesz mit szétszedni

kg Fotó: Hornyák Emőke • 2016. április 06., szerda •
Egy Opel Zafirát adományozott az Opel Szentgotthárd a szombathelyi Savaria Közlekedési Szakképző Iskolának ma reggel.
Új autót kaptak a savariások, lesz mit szétszedni

Egy esemény, aminek mindenki örült, tanárok, diákok, az intézmény és a gyár igazgatója is. A jármű pedig ott állt még tisztán, „új autó illattal”- de ez nem fog sokáig tartani, ugyanis gyorsan szétkapják majd a tanulók, ezen gyakorolhatnak a jövőben.

Az Opel gyár 1994 óta támogatja az iskola autótechnikai képzéseit különböző eszközökkel - mondta el az eseményen Sümegi Tamás, a Savaria igazgatója. „Az Opel Zafira lehetőséget nyújt a felépítés, a működés, az egyes alkatrészekhez és részegységekhez kapcsolódó funkciók oktatására, a szerelési műveletek gyakoroltatására, a technológiák megismerésére, valamint ellenőrzési és mérési feladatok elvégzésére” - tette hozzá. Volt már logisztikai, autótechnikai és mérnöki óra is, ezeket valamikor a gyár szakemberei tartották, ezzel is hozzájárulva az oktatás színvonalához.

Sümegi Tamás

Grzegorz Buchal, az Opel Szentgotthárd Kft. vezérigazgatója kiemelte: több mint nyolc és fél milliárd motort gyártott eddig a gyár, és ezek a főszereplői az új Opel Astra motorválasztékának. Buchal egyébként február óta Szombathelyen él, lenyűgözte a város. „Nagyon jól érzem magamat itt a városban, pozitív élményekkel gazdagodtam, el vagyok ragadtatva a magyaroktól, köszönöm”. A tanulók olyan motorokon gyakorolhatnak, amelyek élvonalt képviselnek a motorgyártásban. A magyarok készítik a motort, a lengyel kollégák pedig a járművet.

Grzegorz Buchal

Molnár Csilla, személyügyi igazgató közölte: az a cél, hogy a Savaria diákjai minél felkészültebben kerüljenek ki a munkaerőpiacra, megállják a helyüket és sikeresek legyenek. Az autó ebben segít, hiszen a legapróbb részleteket is megismerhetik a jövő szakemberei.


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére