Ügyintézés öt perc alatt

szróbert • 2014. március 29., szombat •
Az új típusú kormányablakok létrehozásának célja, hogy közelebb kerüljön az állam, a közigazgatás a polgárokhoz, illetve hogy könnyebb és gyorsabb legyen az ügyintézés – hangsúlyozta honlapunknak adott interjújában Bíró Marcell, a KIM közigazgatási államtitkára, Szombathelyen. A répcelaki után a megyében másodikként – március 28-án – átadott kormányablak a vasi megyeszékhelyen, a Hollán Ernő utca 1. szám alatt várja majd az ügyfeleket. Tekintse meg képgalériánkat és videóinterjúinkat!
Ügyintézés öt perc alatt

A rövid köszöntő után Harangozó Bertalan kormánymegbízott azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a megyében megnyíló új típusú kormányablakok rendszerbe állása.

"Az egyablakos kormányablak nagy előnye a könnyebb és felgyorsuló ügyintézés" - emelte ki a kormánymegbízott.

Ezt követően dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője mondott köszöntőt. Az okmányirodai feladatokat is ellátó új kormányablak átadóünnepségén a miniszter kijelentette: "négy évvel ezelőtt a jó kormányzást, a szolgálatot és az alázatot tűztük ki célul. Komoly változás a kormányablak, hiszen a hivatal már nem packázhat az ügyféllel, hiszen nem egymás ellen játszó felek, hanem partnerek találkozójáról szól az egyablakos kormányablak." 

Az avatóbeszédet mondó dr. Bíró Marcell, a KIM közigazgatási államtitkára pedig azt hangsúlyozta, hogy a felgyorsult világunkban, ma már öt percnek elegendőnek kell lenni, hogy ügyes-bajos dolgainkat elintézhessük. "Az elmúlt négy év alatt teljesen átalakítottuk a közigazgatást, felére csökkentettük a minisztériumok és a háttérintézmények számát, létrehoztuk a kormányhivatalokat és a járási hivatalokat. Amint látják ma olyan államot építünk, mely az emberekért van és az emberek problémáinak megoldásán segít" - nyomatékosította a KIM államtitkára.

Ezt követően a jelenlévő országgyűlési képviselők átvágták a szalagot, s ezzel átadták az új típusú kormányablakot, majd a történelmi egyházak képviselői megáldották a hivatalt.

A társadalmi infrastruktúra operatív program keretében kialakított új típusú kormányablak kivitelezése mintegy harminc millió forintba került.

közösség

további frisss

lap tetejére