Túl gyorsan haladt, ez okozta a halálos gázolást

frisss • 2019. május 12., vasárnap •
A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki a zebrán gázolt el egy gyalogost 2018 júniusában Szombathelyen.
Túl gyorsan haladt, ez okozta a halálos gázolást

A vádirat szerint a fiatal felnőtt vádlott személygépkocsival közlekedett Szombathelyen, a kámoni városrészen, a borult idő ellenére jó látási viszonyok között egy júniusi délelőtt. A vádlott útvonalát kijelölt gyalogosátkelő keresztezte, amin a kutyáját sétáltató, idős sértett jobbról megkezdte az átkelést.
A vádlott lakott területen, 40 km/h sebességkorlátozás hatálya alatt 78-86 km/h sebességgel közelítette meg a zebrát. A vádlott megfelelő távolságból észrevette a zebrán átkelő sértettet, vészfékezett, azonban eltúlzott sebessége miatt nem tudta megállítani a járművet és 59-65 km/h sebességgel elütötte a zebrán már több mint két métert megtevő sértettet. A sértett meghalt a helyszínen.
A vádlott lassítással is meg tudott volna állni a baleset helye előtt, ha a megengedett sebességgel közlekedik. A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

közösség

további frisss

lap tetejére