Tudta, hogy két új körforgalom is épül hamarosan Szombathelyen?

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. április 15., péntek •
Mindkét helyszín rendkívül forgalmas, nem csupán a csúcsforgalom idején.
Tudta, hogy két új körforgalom is épül hamarosan Szombathelyen?

Amikor az Integrált Városfejlesztési Stratégia második ütemében többek között megépült az Óperint utca – Dózsa György utca- Kálvária utca és a Körmendi út találkozásához az ovális körforgalom, az jól látható volt, hogy kevesebb a forgalmi dugó a környéken. Most a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) pályázatok segítésével, a szombathelyi közgyűlés által hozott döntés szerint két újabb forgalmas csomópontnál lesz körforgalom.

Az egyik a Nárai út és a Brenner Tóbiás körút találkozása, ami a reggeli és a délutáni csúcsidőben szinte járhatatlan. Korábban mi is összegyűjtöttük,  hogy szerintünk hova kellene még körforgalom, és a listánkban ez a helyszín is szerepelt. Olvasóinktól tudjuk, hogy a reggeli iskola és munkakezdési időszakban 20-30 percet is várnak az autóval közlekedők a Nárai úton, amíg leérnek a Brenner körútig.

A másik hasonlóan forgalmas csomópont a Bartók Béla körút és a Rohonci út találkozása. A mellette épülő Haladás Sportkomplexum tövében is kialakítanak hamarosan egy új, modern körforgalmi csomópontot, amely bizonyosan kiváltja a jelzőlámpás forgalomirányítás által tapasztal feltorlódását.  

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a Frisss.hu-nak elmondta: az egyenként 135-135 millió forintos beruházás nagyban megkönnyíti majd a szombathelyiek életét.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére