Tudja hol él a gazdag nők többsége?

vkriszti-index.hu • 2014. november 20., csütörtök •
A Hongkongban élő szupergazdagok egynegyede nő, ami azt jelzi, hogy Kína különleges igazgatású területén minden más térségnél magasabb arányban élnek a legtehetősebb hölgyek.
Tudja hol él a gazdag nők többsége?

A The Standard hongkongi napilap azt írja:a legalább 30 millió amerikai dollárnyi vagyont maguknak tudhatók egynegyede nő Kína különleges igazgatású területén, Hongkong ezzel az aránnyal messze leköröz minden más vizsgált országot és közigazgatási egységet.

A legtehetősebbekből Hongkongban jelenleg több mint 3300 főt tartanak nyilván, ez tavalyhoz képest mintegy 5 százalékos növekedés. Ők a lakosság alig 0,05 százalékát adják, ám kezükben van a teljes vagyon 60 százaléka - olvasható a lapban.

Hongkongot illetően a szakértők azt is kiemelték, hogy a szupergazdagok koncentrációja az egész világon itt a legmagasabb, a globális átlagnak a hússzorosa. Hongkongot magas életszínvonala, fejlett világvárosi jellege, nyitottsága, kultúrája és kellemes klímája miatt is előnyben részesítik, ezeken kívül pedig az üzletkötés gyorsasága, a pénzügyi cégek fokozott jelenléte és ázsiai központi szerepe is emelik vonzerejét.

A tanulmány kiemeli, a Hongkongban székelő szupergazdagok többsége nem saját maga szerezte vagyonát, sokkal jellemzőbben ők a korábbi, 1980-as, 1990-es években tapasztalható hatalmas gazdasági növekedésből meggazdagodó mágnások gyerekei. A szupergazdag nők magas aránya ezzel is magyarázható. A legtehetősebbek jellemzően a pénzügyi és banki szférában szerezték vagyonukat, de az ingatlanpiacon meggazdagodók aránya is magas.

A szupergazdagok számának növekedése Hongkongon túl az egész ázsiai régióban jellemző trend, számuk az előző évhez képest 4,8 százalékkal nőtt, míg vagyonuk csaknem 6 százalékkal gyarapodott a jelentés szerint.

közösség

további frisss

lap tetejére