Trump: a hatalmat visszaadjuk a nép kezébe!

SzR - Fotó: 24.hu • 2017. január 20., péntek •
Az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke nem egy tipikus elnöki programot vázolt, hanem vízióit festette fel. Beszédének stílusa és tartalma is meglepően hatott.
Trump: a hatalmat visszaadjuk a nép kezébe!

Magyar idő szerint pénteken 18 órakor Donald J. Trump letette elnöki esküjét, majd elmondta első elnöki beszédét is. 

Mi, amerikai állampolgárok nagyszerű erőfeszítésben egyesülünk, beváltjuk reményeinket, ígéreteinket, kihívásokkal, nehézségekkel nézünk szembe – kezdte beszédét a beiktatott elnök.
Különleges a mai nap, mert hatalmat adunk át a népnek, túl sok idő volt ugyanis, hogy egy kis csoporté volt a hatalom, Washington ugyan virágzott, de a nép ebből nem sokat érzékelt. A hatalom győzelme nem volt a nép sikere, amíg ünnepelt a hatalom, addig alig volt oka ünnepelni a szegény családoknak. Ez most megváltozik, ebben a pillanatban minden megváltozik, ez a pillanat az önöké, az az USA az önök országa – folytatta Trump, majd hozzátette: nem az számít, melyik párt irányítja az országot, hanem az, hogy a nép kontrollálja a hatalmat. Január 20-án újra a nép vált az ország urává, elfeledett férfiak és nők nem lesznek többé elfeledettek. Olyan történelmi mozgalmat szervezünk, amelyet a világ még nem látott. A mozgalom középpontjában az az elképzelés áll, hogy a hatalom, az ország szolgálja a népet. A nép elvárásai jogosak és igazságosak. 

Trump azt is elmondta, hogy a bűnözés túl sokat életet rabolt el, ez pedig megfosztott sokakat a be nem váltott képességektől. 
Ez most véget ér. Egy nemzet vagyunk, a nép vágya, a mi vágyunk, egy szívvel, egy otthonban, egy dicsőséges küldetésben osztozunk. A szolgálat esküje minden amerikai számára, amit most letettem – mondta, majd kiemelte: eddig más országok haderőit fejlesztettük, más országok határait védtük, ahelyett, hogy magunkkal foglalkoztunk volna. Más országokat gazdaggá tettünk, közben a mi vagyonunk elolvadt. Mostantól csak a jövőbe tekintünk, azért gyűltünk össze, hogy új dekrétumot adjunk ki, ettől a naptól egy új jövőkép, egy új vízió irányít. Minden döntés úgy születik ezután, hogy az amerikai polgároknak kedvezzen. 

Az USA 45. elnöke arról is beszélt, hogy Amerika újra győztes lesz. 
Visszaszerezzük munkahelyeinket, vagyonunkat, határainkat, álmainkat, új utakat, autópályákat, hidakat, vasutakat építünk, méghozzá 2 egyszerű szabály alapján: amerikai termékeket veszünk és amerikai munkaerőt veszünk fel. Minden nemzettel jó kapcsolatra törekszünk, de a saját érdekeinket helyezzük előre. A civilizált világoz egyesítjük a radikalizált iszlám világ ellen, de visszaszerezzük egymás iránti lojalitásunkat is. Egy nemzet csak addig él, ameddig küzd, elég azokból a politikusokból, akik folyamatosan panaszkodnak, az üres beszédek ideje lejért, cselekedni kell – fogalmazott, majd a mintegy 20 perces beszédét azzal zárta, hogy ,,a nép hangja, vágyai határozzák meg az amerikai sorsot. Együtt leszünk erősek, gazdagok, büszkék, és biztonságosak, mert Amerikát újra naggyá tesszük.” 

közösség

további frisss

lap tetejére