Továbbra is magabiztosan az élen: AVUS - Honvéd 15-9

Szita Róbert és Tóth Arnold helyszíni tudósítása • 2017. március 25., szombat •
Ezúttal a tabella 4. helyén álló Honvédot győzte le magabiztosan az OB I/B-s bajnokságot vezető AVUS. A szombathelyiek még mindig hibátlanok hazai környezetben.
Továbbra is magabiztosan az élen: AVUS - Honvéd 15-9

AVUS - Honvéd 15-9 (3-2, 3-1, 4-4, 5-2)

OB I/B-s vízilabda-bajnokság - Szombathely, Fedett Uszoda, 150 néző

AVUS: Horváth A. – Hajmási 2, Takács K. 2, Cvetic, Kutasi 5, Kurucz 2, Ekler 3

Csere: Juhász, Doma 1, Polcsik, Sági, Galambos, Baranyai. Edző: Matajsz Márk.

 

Szép volt, fiúk! A jövő héten már az alapszakasz-győzelmet is behúzhatja az AVUS.

4. negyed: az utolsó negyedben a Hajmási-Cvetic-Kurucz akció végén a fiatala center használta ki a lehetőséget, 11-7. Kutasi révén már féltucat, aztán Hajmási a tizenharmadikat is beszórta, 13-8. Horváth Alex közben 5 méterest védett, ezzel végérvényesen eldőt a meccs, továbbra is vezeti az AVUS a tabellát. Kettős emberelőnyből szépített Lénárt, ezzel 13-9. Kutasi  egymás után két gólt is lőtt, ezzel 15-9. 

3. negyed: büntetőből növelte a szombathelyi előnyt Ekler, majd szépítettek, de semmi gont, továbbra is 3-mal megyünk, 7-4. Takács Kristóf révén újra 4 az előny, 8-4. Egy szép vendég akció után újra közelebb merészkedtek, de Kurucz lecsendesíti a kispesti híveket, 9-5. Az utolsó pillanatokban szépített a Honvéd, 9-6, de Ekler belőtte a tizediket is, amire újra jött a válasz, 10-7.  

Szünet.

2. negyed: a játékrész első négy percében gólínséget jegyezhettünk fel, aztán Kutasi lódult meg és újra bevette a fővárosiak kapuját, az ellentámadásnál Horváth Alex védett, majd a lefordulást követően Ekler Bendegűz lőtt gólt, már 5-2!!! Hajmási András növelte a különbséget az utolsó percben, 6-2, majd emberelőnyből szépítettek a kispestiek, 6-3. 

1. negyed: a labdát elhoztuk és Kutasi egy mesteri bejátszásból szép gólt lőtt, 1-0. Aztán a kispestiek azonnal egyenlítettek, 1-1, Horváth Alex csak belekapni tdptt a labdába. Takács Kristóf távolról lőtte ki az alsó sarkot, megint vezetünk, 2-1. Nem akar lemaradni a vendégcsapat, megint azonnal egalizált a Honvéd, 2-2. Kutasi labdaszerzse után Doma Péter csavart a vendégek hálójába, 3-2. A negyed vége előtt 9 másodperccel Matajsz Márk időt kért, de az akció végén Cvetic nem talált be. 

Már zajlik a bemutatás, a mieink a Horváth A. - Cvetic, Hajmási, Takács K., Kutasi, Kurucz, Ekler összeállításban szállnak a medencébe. 

A tabella élén (!!!) álló szombathelyi pólósok a mindösze 3 ponttal az AVUS mögött álló ,,kispestiekkel" csapnak össze. Jó lenni visszavágni, hiszen ősszel 14-11-re a Honvéd diadalmaskodott. A mérkőzés beharangozóját ITT már olvashattak. 

16.25 - Jó napot és szombathelyi gólokban gazdag vízilabda-mérkőzést kívánok minden kedves olvasónknak!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére