Nincs megállás, Ják tovább fejlődhet

szróbert • 2014. március 28., péntek •
A Jáki Közös Önkormányzati Hivatal épületének felújítása befejeződött, a hivatal és közvetlen környezete megszépült - ezt állapíthattuk meg azon a március 27-i eseményen, melyen a falumegújítás és fejlesztés keretében, a Darányi Ignác terv részeként átadták a közös hivatal megújult épületét. A frisss.hu Szemes István polgármestertől megtudta, hogy nincs megállás, hiszen a nemrég elnyert pályázati pénznek köszönhetően Ják tovább fejlődhet.
Nincs megállás, Ják tovább fejlődhet

A helyi polgármester az ünnepség elején elmondta, hogy az európai vidékfejlesztési és mezőgazdasági alapból 15 millió forntot nyertek a közös hivatal külső felújítására, illetve a közvetlen környezet rendezésére. A teljes beruházás 19 millió forint értékű volt, a jákiak 4 milliós önrésszel járultak hozzá a beruházáshoz.

"A felújítások sorában a polgármesteri hivatal volt az utolsó, mert úgy gondoltuk, hogy az óvoda, az iskola, a játszótér és a kultúrház is fontosabb, mint a hivatal. A közös hivatal épületének héjazata és homlokzata is megújult, új színezetet kapott, emellett mozgáskorlátozott útvonalat és parkolóhelyeket is kialakítottunk, de a kerítés is új lett. Időközben, ugyanebből az alapból 5 millió forintot nyertek eszközfejlesztésre, az itt látható gépekkel tudjuk majd karbantratani a környezetünket. Nem állunk meg, hiszen a nemrég megnyert újabb 26 millió forint elegendő lesz arra, hogy az idősek otthona, a szociális és a diákétkeztetés helyszíne is hamarosan a miénk legyen és a gyermekeink is jobb körülmények között fognak majd étkezni, s ezzel a társadalmi szervezetek is jól járnak majd" - mondta el a frisss.hu kérdésre válaszolva Szemes István polgármester.

Az avatóbeszédet mondó Hende Csaba honvédelmi miniszter - mint elmondta, - nagyon szeret Jákra jönni, hiszen itt mindig történik valami. "A mögöttünk hagyott négy esztendőben több mint 500 millió forintnyi támogatás érkezett Jákra, és azt se felejtsük el, hogy Magyarország kormánya átvállalta a község 63 millió forintos adósságállományát is" - tette hozzá az országgyűlési képviselő.

V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő miután a pályázati forrásokról beszélt, aláhúzta, hogy van még teendő, hiszen a jövőben a jáki templom felújítása is folytatódhat. Harangozó Bertalan kormánymegbízott pedig a magyar állam és a közigazgatás működésének elmúlt négy évben történt változásait, az önkormányzatok fejlődésének lehetőségeit nyomatékosította.

Ezt követően dr. Rátkai László esperes-plébános megáldotta a felújított épületet és környezetét, majd az országgyűlési képviselők, a kormánymegbízott és a polgármester átvágva a szalagot átadták a felújított közös hivatalt.

Az ünnepi programot a helyi óvodások vidám műsora zárta.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére