Touchdown: bajnoki címre hajt a Szombathely Crushers

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. március 24., péntek •
Újra tagbaszakadt férfiak, amerikai popcorn, harsogó kemény rockzene és mindenre elszánt szurkolók népesítik be az SZSE pályát. Szombaton indul az amerikai foci Berény Sport Divízió II-es bajnoksága.
Touchdown: bajnoki címre hajt a Szombathely Crushers

A Crushers újra zúz, Szombathely ismét amerikai futballmeccsre készül. Az NFL (itt űzik a legmagasabb professzionális szinten a sportágat) most szünetel, de a közelmúltban megrendezett super bowl miatt (is) az amerikai foci egyre népszerűbb Szombathelyen is, ahol március 4-én az osztrák bajnokesélyes, a Vienna Knights ellen jubileumi meccsen vette fel a harcot a helyi csapat, a Szombathely Crushers Amerikai Football Egyesület, ezen a hétvégén pedig már újra bajnoki meccsre futnak ki a srácok. 

Az első fordulóban Szombathelyre látogató bajnoki találkozót a Markusovszky utca 8. szám alatti SZSE pályán tekinthetik meg az amerikai foci iránt érdeklődők, az ellenfél a Boda Troopers lesz. Tatár István csapatkapitánnyal beszélgettünk.   

Hogy sikerült a téli alapozás?                                                                                    

A téli felkészülés jól sikerült, főként erőnléti és taktikai edzéseink voltak, valamint az új embereket próbáltuk bevonni a csapatba. Nagyon sokat segített az osztrák csapattal, a Vienna Knights-szal való közös felkészülés és az edzők is.

Ezek szerint változások történtek a keretben?
Szerencsére megmaradt a keret, de pár új emberrel azért erősödtünk, bízom benne, hogy hamar megtalálja mindenki a helyét és gyorsan összekovácsolódunk. 

Szombaton elstartol a bajnokság. Mit vársz az első fordulótól?
Nagyon kemény meccset várok, ellenfelünk szinte újonc, hiszen tavaly indultak először a bajnokságban, de nem szabad lebecsülni őket és egyik ellenfelünket sem. Ezért keményen odatesszük magunkat és természetesen a győzelem lesz a cél, mint minden meccsünkön.

Egyébként milyen célokkal vágtok neki az idei bajnokságnak?
Elég nehéz lesz, mert több felsőbb osztályú csapat is visszalépett a mi osztályunkba. Szeretjük a kihívásokat és mindenképp a bajnokság megnyerése lesz a célunk.

Gondolkodtok-e a sportág további népszerűsítésén?
Természetesen, a szezon után azonnal nekivágunk a toborzásoknak, valamint el szeretnénk indítani a flagfootball szakosztályt a kisebb sportolóink számára.

A Szombathely Crushers – Boda Troopers meccs szombaton 15 órakor kezdődik az SZSE pályán. 

közösség

további frisss

lap tetejére