Tóth Miklós: Nem kell húzni a vészharangokat

PCS - fotó: Frisss • 2017. január 18., szerda •
Tapasztalt védőkkel és légiósokkal erősít a szombathelyi labdarúgó klub.
Tóth Miklós: Nem kell húzni a vészharangokat

Néhány nap alatt két játékos intett búcsút a vasi megyeszékhelynek. Először az ősz egyik felfedezettjének tartott Hegedűs János távozott, majd Gaál Bálint is követte. Előbbi a másodosztályú Puskás Akadémia, utóbbi pedig a Vasas megkeresésének nem tudott ellenállni. Nyílt fórumokon olvasható volt a szurkolók felháborodása és szerkesztőségünk is kapott megkereséseket, amelyben csalódottságuknak adtak hangot a vasi labdarúgás szerelmesei.

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás VSE keretében történt változásokról beszélgettünk a csapat ügyvezető igazgatójával, egykori hátvédjével, Tóth Miklóssal.

Két meghatározó játékos távozott Szombathelyről, amelyet a szurkolók nehezményeznek. Mit gondol, mi lehet ennek az oka?

Természetesen megértem a szurkolókat, hiszen két nagyon jó fél szezont futó játékosról beszélünk. Szerettük volna, ha maradnak, azonban szerződésük tartalmazott kivásárlási opciót. A két klub pedig ezt az összeget letette az asztalra. Nyilván a játékosok még ezután is maradhattak volna, de nem így történt. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy mindkettőjüknek sok sikert kívánunk a továbbiakban.

A védelmet és a támadósort erősítették ezek a játékosok. Hogy lehet orvosolni hiányukat?

Hegedűs János szerintem nagyon példája annak, amiben Szombathelyen gondolkozunk. A tehetséges akadémistáknak játéklehetőség kell, ezért a felnőtt csapat kapujában állva - a rendszeres játéklehetőség végett - kölcsönadjuk. Hegedűs egy évet töltött a másodosztályú Budaörsnél és vált megbízható belső védővé, ezt a tudását láthatta a közönség is. Hozzá hasonló utat járt, jár be Jancsó András is, aki Sopronban töltött el egy esztendőt és tavasszal számítunk a játékára. Hazatér továbbá egy mezőkövesdi kitérőt követően Devecseri Szilárd is, akit nem kell bemutatni a szombathelyieknek.

A támadósort ezek szerint légiósokkal lehet feljavítani?

Nyitott szemmel járunk, mert szükség van a jó befejező csatárokra. Sajnos Magyarország nem bővelkedik ilyen játékosokban. Funsho Bamgboye személyében egy utánpótlás világbajnok csatárt sikerült leigazolni, de a támadószekciót erősíti majd Mészáros Karol is, aki kölcsönben szerepel a Haladásban a tavaszi szezonban. Calvente pedig egy hosszú, sérülésekkel teli őszt követően állhat csatasorba - mondta a Frisss.hu érdeklődésére a Hali ügyvezető igazgatója.

közösség

további frisss

lap tetejére